Papegøje afslørede tyv - og så fik han slag

En indbrudstyv på Fyn blev mødt af en papegøje og en vred kvindelig beboer, da han brød ind i et hus. Nu leder politiet efter ham.
Denne papegøje ser ud som om, den også godt kunne være i stand til at reagere, hvis en tyv brød ind.
Denne papegøje ser ud som om, den også godt kunne være i stand til at reagere, hvis en tyv brød ind. SCANPIX arkiv

En tyv, der fredag eftermiddag brød ind i et hus nær Morud på Fyn, fik sig noget af en overraskelse. Han var ikke så alene i huset, som han ellers havde troet. Tvært imod - husets kvindelige beboer var hjemme, og hende sørgede familiens normalt så fredelige papegøje Ib for at få alarmeret.

Papegøjen, der står i et bur i stuen, skræppede nemlig op, da tyven kom ind. Det kan Fyens.dk fortælle i dag.

Slog på tyven med krykke

Papegøjens 'menneske-mor', Elisabeth, lå og hvilede sig, men hun hørte Ib skræppe op - og undrede sig. Hun har for nylig fået revet korsbåndet over på en skiferie, så med en krykke under armen haltede hun ud i husets entré, hvor hun overraskede tyven.

Nu gjorde Elisabeth noget, som politiet fraråder, men som hun simpelthen ikke kunne lade være med. Fyens.dk kan fortælle, at hun i et raserianfald af dimensioner glemte alt om sine smerter i benet og stormede mod indbrudstyven med sin krykke viftende foran sig.

Slagene haglede ned over tyven, mens han tog flugten.

Ring til politiet i stedet

Den slagfærdige kvinde ringede derefter til politiet, der kom hurtigt og satte efter gerningsmanden, som dog ikke er fundet.

Hos Fyns Politi advarer politikommissær Carsten Arentoft ifølge Fyens.dk mod at gøre, som kvinden gjorde.

Han anbefaler, at man i stedet ringer til politiet og undgår konfrontationer, da langt de fleste indbrudstyve er meget sky og stikker af ved den mindste lyd.

Sådan ser han ud

Gerningsmanden beskrives af Elisabeth Vestergaard som dansk af udseende, cirka 30 år, omkring 190 centimeter høj og spinkel af bygning. Han havde rød tophue, sort dunjakke og formentlig cowboybukser på og bar på en rygsæk. Han kørte i en sort Citroën stationcar, som han skyndte sig at trække nummerpladen af, inden han kørte.

Har du oplysninger i sagen, kan du ringe til Fyns Politi på telefon 114.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.