Palæstinensisk minister død i sammenstød på Vestbredden

Den palæstinensiske minister Ziad Abu Ein blev angiveligt tæsket til døde med blandt andet geværskæfter.
En minister meldes dræbt under en protestaktion på Vestbredden. Her er det et billede fra en tidligere demonstration. (AP Photo/Muhammed Muheisen)
En minister meldes dræbt under en protestaktion på Vestbredden. Her er det et billede fra en tidligere demonstration. (AP Photo/Muhammed Muheisen) Foto: MUHAMMED MUHEISEN/AP

En palæstinensisk minister er død onsdag efter sammenstød mellem palæstinensiske demonstranter og israelske sikkerhedsstyrker i Turmusiya på Vestbredden.

Det bekræfter den palæstinensiske præsident, Mahmoud Abbas, der fordømmer episoden som et "barbarisk drab".

Ziad Abu Ein, som var minister for håndteringen af ulovlige israelske bosættelser, døde i en ambulance på vej til et hospital i Ramallah.

Direktøren på hospitalet i Ramallah fortæller, at Ziad Abu Ein døde, efter at han var "blevet slået i brystet", skriver nyhedsbureauet AFP.

Ifølge en fotograf på stedet fyrede israelske soldater tåregas ind i gruppen på omtrent 300 palæstinensere, som var i færd med at plante oliventræer.

En palæstinensisk sikkerhedskilde siger til det franske nyhedsbureau, at ministeren blev banket med geværskæfter og hjelme under protestdemonstrationen.

Ziad Abu Ein faldt til jorden efter episoden, og kort efter fik han behandling af en israelsk læge, inden han blev hentet af en ambulance.

Mahmoud Abbas fordømmer "det brutale angreb," som endte med, at Abu Ein "blev til martyr".

- Vi vil træffe de nødvendige beslutninger, når episoden er efterforsket til bunds, siger Abbas.

Præsidenten erklærer samtidig tre dages sorg for det palæstinensiske folk.

/ritzau/Reuters

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.