Pædagoger lod Ikea passe børn mens de handlede

Østjyske SFOer tog i løbet af sommeren i Ikea i Aarhus. Her afleverede pædagogerne børnene i legelandet, mens de selv spiste og handlede.
SFO-pædagoger sendte børn i Ikeas legeland, mens de selv smuttede ind for at handle og spise.
SFO-pædagoger sendte børn i Ikeas legeland, mens de selv smuttede ind for at handle og spise. Foto: Jens Thayssen, Scanpix/arkiv

Flere østjyske SFOer har i løbet af sommeren været i Ikea i Aarhus, hvor pædagogerne har afleveret børnene i varehusets legeland, og er så selv gået ind for at handle eller spise i cafeen. Det fortæller DR Østjylland.

Den slags er skolelederne ikke tilfredse med.

- Det synes vi ikke er OK. Når vi har tilsynet med børnene, så skal vi ikke overlade det til andre, siger Mikkel Kruse Andersen, skoleleder på Skødstrup skole.

Den er en af de skoler, hvor børn i SFO-tiden har været i Ikeas legeland uden deres pædagoger.

Ifølge DR Østjyllands oplysninger, så er der tale om, at flere forskellige skoler hen over sommeren har besøgt Ikea. I et enkelt tilfælde ville en gerne pædagog gerne aflevere 17 børn i legelandet.

SFOen på Rosenvangsskolen var af sted med tre børn, der var i legeland, mens pædagogen handlede, og det skulle aldrig være sket, siger indskolingsleder Jacob Mangelsen.

- Som udgangspunkt er det ikke meningen, at vores SFO-personale, som jo har tilsynspligten, skal aflevere børn til pasning andre steder for så at gå ud og handle, siger han.

Men det er i orden, at have børn med i Ikea, hvis man bliver sammen med dem, mener Jacob Mangelsen.

- Havde man haft dem med ind for at bruge noget, som man skal bruge i SFOen, så tænker jeg, at det er OK.

På Skødstrup skole har de involverede pædagoger fået en påtale, fortæller skoleleder Mikkel Kruse Andersen.

- Vi har begået en fejl, og den retter vi op på. I forhold til medarbejderne indskærper vi, at man skal være opmærksom på, at når vi har tilsynet med børnene, så skal vi også have det 100 procent og ikke overlade det til andre, siger han.

Hos Ikea siger kommunikationsansvarlig Tina Lindhardt, at varehusets legeland er forbeholdt Ikeas kunders børn.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.