Overraskende: Så mange synes det er ok at åbne en vare, før den er betalt

Er det OK, at åbne en vare, inden den er betalt?
Der er dog igen tvivl om, at det sker i vores butikker, og så bliver vi nødt til at sige til kunden, at de først må bruge varerne, når de har betalt for dem, siger informationschef i Coop Jens Juul Nielsen. 
Der er dog igen tvivl om, at det sker i vores butikker, og så bliver vi nødt til at sige til kunden, at de først må bruge varerne, når de har betalt for dem, siger informationschef i Coop Jens Juul Nielsen.  Foto: Scanpix arkiv

Dit barn hyler og skriger på vej forbi hylden med bananer. Du tager en, som du skræller og rækker ned til barnet, som falder til ro. Oppe ved kassen betaler du for bananen.

Er det i orden?

Ja, svarer hver tredje dansker i en ny undersøgelse, YouGov har lavet for metroxpress.

Men det er stik imod reglerne i Kvickly, Brugsen, Irma og Fakta, oplyser informationschef i Coop Jens Juul Nielsen.

- Det gælder også børn. Vi er nødt til at have entydige regler. Der er dog igen tvivl om, at det sker i vores butikker, og så bliver vi nødt til at sige til kunden, at de først må bruge varerne, når de har betalt for dem, siger han til metroxpress.

Reglerne skyldes risiko for tyveri. Forbrugerrådet Tænk er ikke begejstret for reglerne.

- Der er visse situationer, hvor man tager varerne i brug, inden de er købt. Det kan være, hvis ens barn er gået sukkerkold. Derfor vil jeg opfordre supermarkederne til at vise situationsfornemmelse og tage hensyn, siger Camilla Udsen, der er seniorrådgiver i fødevarepolitik hos Forbrugerrådet Tænk.

Det kan skabe større omsætning, hvis Coop stryger reglen, mener Dorte Wimmer, direktør i Retail Institute Scandinavia med fokus på detailhandel og forbrugeradfærd.

I New York, Milano og Rom ligger restauranter og vinbarer i supermarkederne, så forbrugerne kan handle, mens de spiser:

- Når man kan spise lidt, mens man handler ind, hygger man sig mere, og det tager stressen ud af handelen. Man bliver i supermarkedet i længere tid, og på den måde får du solgt mest.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.