OVERBLIK: Statsministre i samråd

Løkke afviser samråd om landbrugspakken. Det er ikke første gang, en statsminister takker nej til et samråd.
Både Lars Løkke Rasmussen (V) og Helle Thorning-Schmidt (S) har som statsministre afvist at møde op i samråd, de var indkaldt til.
Både Lars Løkke Rasmussen (V) og Helle Thorning-Schmidt (S) har som statsministre afvist at møde op i samråd, de var indkaldt til. Foto: Ritzau/Free

Både statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og hans forgænger på posten Helle Thorning-Schmidt (S) har afvist at møde op til samråd:

* April 2016: Lars Løkke afviser at møde op til et samråd om landbrugspakken, som Enhedslisten har indkaldt ham til.

Løkke har ifølge Berlingske været dybt involveret i tilblivelsen af den omdiskuterede pakke. Løkke oplyser i et skriftlig svar til Miljø- og Fødevareudvalget, at han af principielle grunde ikke udtaler sig om drøftelser med ministre og embedsmænd.

* August 2015: Løkke afviste at møde op til samråd i Beskæftigelsesudvalget og svare på spørgsmål om sine egne dagpengeløfter fra valgkampen. Han sendte samrådsspørgsmålet videre til beskæftigelsesminister Jørn Neergaard (V).

* Maj 2015: Daværende statsminister, Helle Thorning-Schmidt, afviste at møde op til et samråd i Retsudvalget i forbindelse med angrebet på Krudttønden og synagogen i Krystalgade.

Som oppositionsleder krævede Løkke, at Thorning som formand for regeringens sikkerhedsudvalg mødte op. Thorning kvitterede med at henvise til, at hun fulgte Løkkes principielle standpunkter fra hans første periode som statsminister.

Spørgsmålet henvises til daværende justitsminister Mette Frederiksen (S).

* Januar 2014: Thorning svarede på spørgsmål i et fire timer langt samråd om Christiania-sagen og daværende justitsminister Morten Bødskovs (S) omdiskuterede "nødløgn".

* Januar 2010: Lars Løkke var som statsminister i et fire timer langt samråd om overbetaling af private hospitaler.

Løkke mistænkes for at have lagt pres på Venstre og De Konservatives statsrevisorer, fordi Statsministeriet dagen før, statsrevisorerne gav Løkke en næse i sagen, vidste, at de to ikke ville tilslutte sig flertallet.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.