OVERBLIK: Det ved vi om bombemændene i Bruxelles

Manden med bøllehatten, der er set på overvågningskameraerne i Zaventem-lufthavnen, er muligvis anholdt.

Belgisk politi har fredag anholdt flere mistænkte for at have tilknytning til angrebene i Zaventem-lufthavnen og på metrostationen Maelbeek i Bruxelles 22. marts.

Angrebet kostede 32 mennesker livet og sårede omkring 340.

Belgiske myndigheder har udpeget i alt fem mistænkte, som skal have direkte forbindelse til de koordinerede angreb i lufthavnen og på metrostationen.

- Det ved vi indtil videre om de formodede gerningsmænd i lufthavnen:

* Ibrahim El Bakraoui på 30 år var en af tre mænd på overvågningsbilledet fra lufthavnen. De belgiske myndigheder har udpeget ham som en af to mænd, der detonerede en selvmordsbombe skjult i en kuffert.

Ifølge tyrkiske myndigheder blev han sidste sommer pågrebet nær Syrien og siden deporteret til Holland. Tyrkiet hævder at have advaret Holland og Belgien om, at han var syrienkriger.

* Najim Laachraoui på 24 år ses sammen med Ibrahim El Bakraoui også på overvågningsbilledet fra lufthavnen. Han menes også at have udløst en selvmordsbombe.

Laacraoui er blevet kædet sammen med angrebene i Paris sidste år. Hans dna er fundet på mindst to bombebælter.

* Den tredje mand fra lufthavnen - kendt som manden med bøllehatten - er, som den eneste af de tre, blevet set forlade lufthavnen og begive sig ind mod centrum af Bruxelles.

Det efterladte bombebælte, der blev fundet i lufthavnen efter angrebet, har formentlig tilhørt ham.

Belgiske medier rapporterer fredag, at der er tale om den 31-årige belgisk-marokkaner Mohamed Abrini, som ifølge medierne skal være blandt fredagens anholdte.

Abrini har siden november været på listen over Europas mest eftersøgte, fordi han blev set på et overvågningskamera sammen med Salah Abdeslam to dage inden angrebene i Paris 13. november sidste år.

- Det ved vi indtil videre om de formodede gerningsmænd ved Maelbeek metrostation:

* Manden bag selvmordsangrebet på metrostationen i Bruxelles var Khalid El Bakraoui på 27 år, der er lillebror til Ibramhim El Bakraoui, der døde i lufthavnen.

Han døde under angrebet. Han skal have lejet en lejlighed, som politiet ransagede i Bruxelles-forstaden Forest fire dage før bombeangrebene.

* På overvågningskameraerne fra metrostationen ses en mand sammen med Khalid El Bakraoui lige før angrebet.

Han er ifølge belgiske medier blandt de anholdte fredag og er identificeret som Osama K. Han er muligvis svensk statsborger.

I Malmø er en 23-årig mand med samme navn registreret bosiddende og har på sociale medier poseret med et kalasjnikov-stormgevær og et IS-flag. Han har ifølge den svenske avis Aftonbladet været i Syrien.

Kilder: VRT, RTBF, AFP, Aftonbladet, ritzau./ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.