OVERBLIK: 109 medier bag afsløring om skattely

Journalister fra 109 medier i 76 lande har sammen gennemgået de 11,5 millioner lækkede dokumenter om skattely.

Sammen med blandt andre kongelige og regeringsledere optræder den argentinske fodboldstjerne Lionel Messi på en omfattende liste over personer og myndigheder, der ved hjælp af det Panama-baserede advokatfirma Mossack Fonseca har skjult penge i skattely rundt om i verden.

* Afsløringen trækker blandt andet også tråde til den russiske præsident Vladimir Putin og kommer takket været en historisk stor læk af i alt 11,5 millioner interne dokumenter fra Mossack Fonseca.

* Lækket har fået navnet #Panamapapers, og bag afsløringen står et stort netværk af journalister organiseret i den internationale sammenslutning af undersøgende journalister, ICIJ (International Consortium of Investigative Journalists.)

* Det er den tyske avis Süddeutsche Zeitung og ICIJ, der har modtaget lækken og inviteret over 100 medier fra forskellige lande med i den omfattende research.

* I alt 109 medier fra 76 lande, herunder Politiken og DR, har gennemgået de mange dokumenter, der blandt andet indeholder e-mails, diverse virsomhedsdokumenter og fuldmagter.

* Dokumenterne går helt tilbage til advokatfirmaets etablering i 1977 og frem til udgangen af 2015.

Kilder: DR, Politiken.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.