Vold på jobbet

Over 200 ansatte på bosted fortsætter strejken

De ansatte på bostedet Lindegården i Roskilde genoptager ikke arbejdet foreløbigt. "Vi vil tages alvorligt nu," lyder det fra socialpædagog Mia Hansen, der er gået i strejke.
De ansatte på Lindegården vil i eftermiddag i Roskilde deltage i den landsdækkende demostration mod besparelser i det offentlige.
De ansatte på Lindegården vil i eftermiddag i Roskilde deltage i den landsdækkende demostration mod besparelser i det offentlige. Foto: Mia Hansen

I går nedlagde over 200 ansatte på det socialpsykiatriske bosted Lindegården i Roskilde arbejdet.

Og de fortsætter gerne strejken pinsen over, hvis Københavns kommune ikke afsætter flere ressourcer til bostedet, fortæller Mia Hansen, der er socialpædagog på bostedet. 

Lindegårdens susu-assistenter, pædagoger og socialpædagoger er utilfredse over arbejdsforholdene på bostedet.

For forholdene er ifølge de ansatte ikke blevet bedre, efter deres kollega Vivi Nielsen blev knivdræbt af en syg beboer i påsken, og flere ansatte efterfølgende er blevet overfaldet af beboere. 

Fagligt møde i morgen 

De strejkende ansatte skal i morgen kl. 9 mødes med centerlederen, der skal komme med sit udspil for at løse konflikten. Derefter vil de tage stilling til, om de vil genoptage arbejdet. 

Det fortæller socialpædagog Mia Hansen til Avisen.dk.

- Vi vil have, der skal ske noget nu og her, før vi går på arbejde igen, siger hun.

Mia Hansen og kollegaerne kræver blandt andet flere hænder til at tage sig af de psykisk syge beboere. 

De ansatte vil efter det faglige møde med centerlederen, der taler på vegne af socialforvaltningen, tage stilling til, om strejken skal fortsætte pinsen over. Det er ifølge Mia Hansen ikke helt usandsynligt. 

- Der er bred stemning for, at det her ikke bare er noget, der skal vare et par dage. Vi vil tages alvorligt nu, siger hun. 

Mia Hansen vil dog ikke helt konkret sige, hvor mange ekstra hænder, de kræver, før arbejdet bliver genoptaget. 

Men i en udtalelse fra medarbejderne på Lindegården, som Avisen.dk har fået tilsendt, står der blandt andet (se udtalelsen i bunden af artiklen): 

"Vi skal kunne gå trygt på arbejde og kunne give brugerne den hjælp, de behov og ret til. Københavns Kommune skal sikre, at vi får et arbejdsmiljø og et job, der er sikkert, så vi kan være trygge." 

De ansatte på Lindegården vil i eftermiddag i Roskilde deltage i den landsdækkende demostration mod besparelser i det offentlige 'Ja til tryghed - Nej til milliardbesparelser.'

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.