Over 100 dør under hedebølge i Indien

Skoler må lukke, og bygningsarbejdere har måttet indstille arbejdet flere steder i Indien på grund af varmen.
En bygningsarbejder arbejder med mursten ud for Jammu i Indien. En hedebølge idet store land har mange steder drevet temperaturen over 40 grader.
En bygningsarbejder arbejder med mursten ud for Jammu i Indien. En hedebølge idet store land har mange steder drevet temperaturen over 40 grader. Foto: Channi Anand/AP

En hedebølge med over 40 grader mange steder har ramt store dele af Indien, og det er mens man fortsat afventer sommeren, oplyser regeringsfolk.

Skoler har måtte lukke i varmen, og udendørs arbejde som byggeri har måtte indstilles.

Nabolandet Pakistan, som sidste år oplevede den værste hedebølge i mands minde, planlægger at oprette 500 centre til at yde borgerne beskyttelse og forsyne dem med koldt vand som svar på den ulidelige varme.

Indiens varmeste måned falder som oftest i maj eller juni, men flere stater har allerede målt temperaturer over 40 grader, og vejrudsigten bebuder, at flere vil komme til.

I den sydlige delstat Telangana er 45 mennesker omkommet af den voldsomme varme, og andre 17 har mistet livet i Andhra Pradesh. 43 mennesker menes at være døde i nabostaten Odisha.

Myndighederne i delstaterne frygter, at dødstallet hurtigt kan stige.

- Jeg lukker min butik inden middag, for det alt er for varmt, fortæller ejeren Tulu Sahu, der driver en lille købmandsbutik i Bhubaneswar i Odisha.

/ritzau/Reuters

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.