Direktør hiver arbejdspladser hjem fra Indien: Bedre arbejdsmoral på Falster

Danskerne har en anden arbejdsmoral, lyder det fra Pricerunner-direktør, Martin Dalgaard Andersen.
Der er i alt 75 ansatte i Kina og Indien lige nu, som direktøren har stor glæde af. Han får dog mere ud af otte timers arbejde med danske medarbejdere. 
Der er i alt 75 ansatte i Kina og Indien lige nu, som direktøren har stor glæde af. Han får dog mere ud af otte timers arbejde med danske medarbejdere.  Foto: Scanpix/arkiv

Når det kan betale sig at hive arbejdspladser fra Indien hjem til Danmark, skyldes det blandt andet, at lønningerne er begyndt at stige i Asien - og at danskerne simpelthen går på arbejde på en helt anden måde end indere.

Det fortæller Martin Dalgaard Andersen, direktør i prissammenlignings-sitet, Pricerunner, der mandag kunne fortælle, at man nu flytter fem it-arbejdspladser fra Indien og hjem til hovedkontoret i Nykøbing Falster.

- Der er stadig en lønforskel, men det opvejes af, at de danskere medarbejdere er mere effektive, siger han til Avisen.dk.

- Vi arbejder med mange forskellige varer, og danskerne har større kendskab til de forskellige typer af produkter. De er bedre til at oprette dem i databasen og skrive om dem, forklarer direktøren for hjemmesiden, der sammenligner priser på alt fra hårde hvidevarer til sportsudstyr og tøj.

Der er i alt 75 ansatte i Kina og Indien lige nu, som direktøren har stor glæde af. Han får dog mere ud af otte timers arbejde med danske medarbejdere. Det har blandt andet også noget at gøre med ustabile internetforbindelser, dårlig infrastruktur - og arbejdsmoral.

- Der er en anden arbejdsmentalitet. Danskere arbejder mere dedikeret og har en større følelse og fornemmelse for arbejdet. En lokal medarbejder vil samtidig være mere knyttet til arbejdspladsen og yde en større indsats, siger Martin Dalgaard Andersen.

Direktøren regner med at hjemkaldelsen kan give overskud om nogle år. Han vil heller ikke afvise at hente flere arbejdspladser hjem.

- Nu tager vi første skridt, og ser hvordan det går.

De fem stillinger er endnu ikke besat. Pricerunner søger typisk kontoruddannede HK’ere.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.