Otteårig vækket i sin seng af mystisk mand

Far og genbo holdt 39-årig mand fast i børneværelse, til politiet kom. Manden er sigtet for voldtægtsforsøg.
Den mystiske mand i soveværelset er en 39-årig asylansøger fra lokalområdet. Arkivfoto.
Den mystiske mand i soveværelset er en 39-årig asylansøger fra lokalområdet. Arkivfoto. Foto: Kristian Kirk Mailand/Maimento/Colourbox

En otteårig pige fra Græsted blev torsdag morgen vækket af en mand, som var trængt ind i pigens værelse i familiens villa, oplyser Nordsjællands Politi.

- Manden taler om sex og forsøger at holde pigen fast, men hun får råbt op, og hendes forældre kommer stormende ind på værelset, fortæller politikommissær Henning Svendsen til Ritzau.

Pigens mor fik den otteårige ud af værelset, mens pigens far sammen med en genbo pågreb gerningsmanden, som blev tilbageholdt, indtil politiet nåede frem.

- Det drejer sig om en 39-årig asylansøger med opholdstilladelse i Danmark, som bor i lokalområdet, fortæller Henning Svendsen.

Politiet mener, at manden er kommet ind i villaen via en ulåst dør, og man sigter ham nu for forsøg på overtrædelse af straffelovens voldtægtsbestemmelse.

- Vi kan på nuværende tidspunkt ikke sige, hvordan han forholder sig til sigtelsen, fortæller Henning Svendsen.

Den 39-årige bliver torsdag eftermiddag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Helsingør med krav om varetægtsfængsling.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.