Opfordring til kvinder: Slip brysterne fri på torsdag

I forsøget på at gøre nøgenhed mere naturligt opfordres danske kvinder til at smide bikinitoppen og møde op med bare bryster til et event på Svanemøllen Strand.
Danske kvinder opfordres på Facebook til at smide bikinitoppen i forsøget på at afseksualisere nøgenhed.
Danske kvinder opfordres på Facebook til at smide bikinitoppen i forsøget på at afseksualisere nøgenhed. Foto: Iris/arkiv

- Kom på Svanemøllen Strand og slip brysterne fri. Af personlige årsager, af politiske årsager, af feministiske årsager, eller bare fordi du gerne vil lufte dem. DET ER BARE BRYSTER!

Sådan lyder opfordringen på et Facebook-event, der inviterer danske kvinder til at smide bikinitoppen på Svanemøllen Strand på torsdag.

Marie Lynge Madsen er en af arrangørerne bag eventet. Hun fortæller til Avisen.dk, at ideen kom til hende meget pludseligt i forlængelse af den debat, der har været på det sidste omkring bryster i det offentlige rum.

- Jeg synes, at vi i Danmark er blevet for nøgenforskrækkede. Ikke at jeg synes, at man skal gå nøgen rundt overalt, hvis man ikke har lyst. Men det er en skam, at det er blevet sådan, at vi ikke kan have bare bryster på stranden, og at små børn ikke kan bade nøgne, som de kunne for bare ti år siden, siger Marie Lynge Madsen.

Nøgenhed skal være naturligt

Med arrangementet på Svanemøllen Strand håber hun, at det på sigt kan blive mere naturligt at være nøgen i Danmark.

- Vi skal ikke længere ned end over grænsen, så er der meget mindre fokus på nøgenhed som noget seksuelt. Folk der har været på skiferie vil vide, at bare i Tyskland, men også i Østrig og Frankrig, er der spabade, hvor man skal være nøgen for at komme ind. Og i Berlin er det helt naturligt at ligge helt nøgen i parker. Jeg håber, at det er med til at skabe opmærksomhed omkring at afseksualisere nøgenhed og gøre det til en mere naturlig del af danskernes hverdag, siger Marie Lynge Madsen og understreger, at hun godt ved, at eventet ikke kan gøre det alene.

Hun har dog allerede fået mange positive tilbagemeldinger på initiativet.

- Selv dem, der er skeptiske over selv at bade topløse, er stadig positive over for eventet og synes, at det er fedt, at der bliver sat fokus på det, siger hun.

81 har allerede meldt deres ankomst til eventet på Facebook, og vil man selv smide bikinitoppen, er det på Svanemøllen Strand på torsdag klokken 15, at det går løs. Og det kræver ikke specielle bryster at få adgang.

Alle er velkomne, naturligvis: Store bryster, små bryster, unge bryster, gamle bryster, hængebryster, struttebryster, silikonebryster, mandebryster, børnebryster i alle aldre, lyder det i invitationen på Facebook.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.