Nykredit-ansatte i chok efter fyringer: "En sorgens dag"

Medarbejderne i Nykredit er chokerede over, at hele 190 medarbejdere skal fyres.
- Vi kender jo situationen og ved, hvordan det berører mange af vores kollegaer, siger Leif Vinther til Avisen.dk.
- Vi kender jo situationen og ved, hvordan det berører mange af vores kollegaer, siger Leif Vinther til Avisen.dk. Fotomontage: Scanpix/arkiv og Finansforbundet.

- Det er en sorgens dag.

Sådan siger Leif Vinther, formand i Nykredits personaleorganisation, Nykreds, efter finanskoncernen torsdag morgen meddelte, at de skal fyre 190 medarbejdere. 

Nykredit skriver i en pressemeddelelse, at de nedlægger 240 stillinger. 190 af nedlæggelserne kommer som fyresedler, der lander hos medarbejderne inden årets udgang.

- Vi kender jo situationen og ved, hvordan det berører mange af vores kollegaer, siger Leif Vinther til Avisen.dk.

"Vi frygter, vi skal løbe stærkere"

Fyringerne kommer ikke som nogen overraskelse for medarbejderne, da koncernchef i Nykredit Michael Rasmussen for en uge siden fortalte til Magasinet Finans, at der skulle være færre medarbejdere i Nykredit. Antallet og tidspunktet chokerer dog Leif Vinther:

- Vi forsøger at følge med i omkostningsudviklingen, og vi opfatter det som om, at vi er godt med på det område. Så det overrasker os, at det kommer nu, og at tallet er så højt. Vi havde satset på, at en naturlig afgang kunne imødekomme budskabet om, at vi skal være færre medarbejdere, forklarer Leif Vinther.

Fyringerne kommer, fordi Nykredit skal effektivisere. Det vides endnu ikke, hvilke områder i Nykredit, der bliver berørt af fyringerne. De berørte får besked 15. november.

Leif Vinther frygter, at fyringerne også kan få konsekvenser for de medarbejdere, der ikke bliver fyret.

- Vi havde håbet på, at virksomhedens udvikling kunne ske via vækst, så vi fortsat kan være tilstede for vores kunder og levere nogle gode produkter. Den frygt, vi har, er, hvordan det vil komme til at påvirke vores hverdag. Vi frygter, at vi kommer til at løbe stærkere, siger Leif Vinther.

Dårlig stemning

Nykredit har af flere omgange de senere år fyret medarbejdere. Ifølge Leif Vinther er det aldrig noget, medarbejderne vænner sig til, og det må ikke blive et vilkår. 

- Vores ledere bliver også påvirket af det, og det rammer stemningen i dagligdagen. Vi sætter ikke spørgsmålstegn ved, om det er nødvendigt, men vi vænner os ikke til det. Vi ville gerne have en god og stabil virksomhed, hvor det ikke var nødvendigt, siger Leif Vinther.

Kent Petersen, formand for Finansforbundet, siger i en pressemeddelelse: 

- Det er desværre jo langt fra første gang, vi ser besparelsesrunder som denne her, og det er trist, at det åbenbart er det signal, som ledelserne i sektoren gerne vil sende til analytikere og omverden. Vi er klar over, at Nykredit er i en omstillingsproces, men det er ærgerligt, at det er medarbejderreduktioner, der endnu engang hives frem fra værktøjskassen i den henseende, siger Kent Petersen, formand for Finansforbundet.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.