Barsk massefyring i Nykredit: 190 mister jobbet

Nykredit skal skære, og det rammer medarbejderne.
Nykredit med koncernchef Michael Rasmussen i spidsen nedlægger 240 stillinger for at reducere sine omkostninger.
Nykredit med koncernchef Michael Rasmussen i spidsen nedlægger 240 stillinger for at reducere sine omkostninger. Foto: Scanpix/arkiv

190 medarbejdere skal fyres hos Nykredit. 

Det sker, fordi finanskoncernen nedlægger 240 stillinger. 50 af stillingerne er ubesatte stillinger, hvor der ikke bliver ansat nye medarbejdere. Resten er fyresedler, der lander hos medarbejderne inden året er omme.

I to år har Nykredit arbejdet på at blive mere effektiv, og nu rammer det altså medarbejderne.

- Vi har de seneste år arbejdet fokuseret på at skabe et mere kundeorienteret og effektivt Nykredit. Vi har hver eneste dag – både i det store og i det små – søgt efter forbedringer og besparelser. Det vil vi blive ved med. Det er et grundvilkår for sektoren i dag. Især for Nykredit, siger Nykredits koncernchef Michael Rasmussen i en pressemeddelelse.

Udover fyringerne skal Nykredit til at spare mere i hverdagen. Det gælder særligt brugen af konsulenter og markedsføring. Sammen med fyringerne skal det spare Nykredit for 200 millioner kroner om året.

Nykredits ledelse har lige nu en dialog med personaleorganisationen Nykreds om vilkårerne for de berørte medarbejdere:

- Det er en svær beslutning at sige farvel til gode kolleger. Men vi er nødt til hele tiden at se på, hvordan vi kan drive virksomheden med færrest mulige omkostninger samtidig med, at vi arbejder målrettet på at møde kundernes behov for rådgivning, attraktive produkter og stærke digitale løsninger, siger Michael Rasmussen i pressemeddelelsen.

Leif Vinther der er formand for Nykreds kalder det en "sorgens dag" til Avisen.dk

- Vi kender jo situationen og ved, hvordan det berører mange af vores kollegaer.

Det er ikke første gang, at der bliver færre ansatte i Nykredit. Michael Rasmussen meddelte som ny topchef i december 2013, at Nykredit skulle skære 300 stillinger.

Det blev til 220 fyringer i foråret 2014, mens 80 stillinger ikke blev genbesat. I 2012 sagde Nykredit farvel til 125 ansatte.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.