Ny Superliga-struktur kan træde i kraft fra næste sæson

I princippet kan en ny ligastruktur træde i kraft fra næste sæson, hvis antallet af hold forbliver uændret.
Daniel Agger og resten af Superliga-spillerne kan få flere kolleger fra sommeren 2016, hvis en beslutning om at øge antallet af hold sker inden 17. juli 2017.
Daniel Agger og resten af Superliga-spillerne kan få flere kolleger fra sommeren 2016, hvis en beslutning om at øge antallet af hold sker inden 17. juli 2017. Foto: LARS POULSEN/POLFOTO

Alka Superliga-sæsonen 2015/2016 begynder fredag 17. juli, og det er dermed deadline for vedtagelsen af en ny ligastruktur i Danmarks bedste fodboldrække.

Inden næste sæson af Superligaen går i gang, skal klubberne i landets to bedste rækker nemlig vide, hvor mange op- og nedrykningspladser, der er på spil, så man har det rigtige antal hold til en eventuel ny struktur fra sæsonen 2016/2017.

Det siger Divisionsforeningens direktør, Claus Thomsen, til Ritzau, efter at landets 24 bedste fodboldklubber onsdag afholdt møde i Odense om en fremtidig struktur.

En ny struktur kan dog allerede implementeres fra næste sæson, hvis man ikke justerer på antallet af hold i rækken.

- Hvis man skal ændre på antallet af hold, så skal man vide det, inden sæsonen går i gang.

- Hvis man ender med et uændret antal hold, jamen så kan man jo i princippet spille med en ny struktur fra 2015/2016.

- Men gør man ikke det, så kræver det en overgangssæson for at få justeret ind, så man kan være i gang med en ny struktur fra 2016/2017, siger Claus Thomsen.

Selv om antallet af hold forbliver uændret, kan ligastrukturen godt ændres - for eksempel ved at indføre et slutspil.

Claus Thomsen fortæller, at det hollandske konsulentfirma Hypercube onsdag fremlagde 20 forskellige forslag til en ny ligastruktur.

Forslagene indebar mellem 10 og 16 hold i landets bedste række med sportslige og økonomiske fordele og ulemper beskrevet for hvert forslag.

Et af forslagene er særdeles velkendt:

- Den nuværende struktur er altid en af mulighederne. Hvis man ikke til sidst kan enes om noget, der er bedre, jamen så er det nuværende jo det bedste, siger Claus Thomsen.

Han fortæller, at man sigter mod at tage en beslutning i den første halvdel af juli.

Det er DBU's bestyrelse, der skal træffe beslutningen om en ny struktur, klubberne kan kun komme med en anbefaling. Derfor skal man nå at have et bestyrelsesmøde i DBU, inden ændringer kan træde i kraft.

Den anbefaling, som klubberne og divisionsforeningen ender med at komme med til DBU, er den konsensusbaseret eller en flertalsafgørelse?

- Det er ikke til at sige, men den skal i meget høj grad bygge på, at de fleste klubber kan tilslutte sig, før man vil anbefale noget, siger Claus Thomsen.

Klubberne mødes igen i slutningen af maj, hvor man er klar med næste del af analysen.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.