Ny royal baby giver kæmpe økonomisk boost

Prins William og Kate bliver snart forældre igen, og når den royale guldklump bliver født, giver det et boost til Storbritanniens økonomi.
Prins William og Kate kan blive andengangsforældre når som helst.
Prins William og Kate kan blive andengangsforældre når som helst. Foto: Tim Ireland/AP

Halvanden milliard danske kroner. Så mange penge bliver der skudt i Storbritanniens økonomi, hvis prins William og Kates nye royale baby bliver en pige.

Det vurderer handelsprofessoren Joshua Bamfield ifølge The Daily Telegraph.

- I første omgang ser vi nok et økonomisk boost på omkring 800 millioner kroner, hvor 200-250 millioner bliver brugt på royale souvenirs, og resten bliver brugt på mad og drikke som kage eller boblevand. Men bliver det en pige, kommer det også til at give et betydeligt boost til modeindustrien, forklarer han.

Da William og Kates første barn, prins George, kom til verden for to år siden, blev det vurderet, at hans fødsel gav den britiske økonomi en vitaminindsprøjtning på næsten to en halv milliard kroner.

Men så astronomisk et beløb kommer den nye prins eller prinsesse sandsynligvis ikke til at kunne bidrage med. Interessen blandt offentligheden er nemlig ikke helt så stor, idet det ikke er parrets første barn.

Kate er så langt henne i sin graviditet, at hun kan føde når som helst.

Newspaq

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.