Ny måling: Arbejderne stemmer stadig rødt

En meningsmåling foretaget blandt 3F's medlemmer viser, at der ville blive rødt flertal, hvis rengøringsassistenter, industriarbejdere og lastbilchauffører måtte bestemme.
Den klassiske arbejder findes stadig. Mange er organiseret i 3F, som lige har taget temperaturen på deres medlemmers politiske observans. Et flertal sværger stadig til de røde partier.
Den klassiske arbejder findes stadig. Mange er organiseret i 3F, som lige har taget temperaturen på deres medlemmers politiske observans. Et flertal sværger stadig til de røde partier. Bax Lindhardt, Scanpix/arkiv

Stod det alene til 3F's medlemmer, ville der blive rent rødt flertal efter næste valg. Til gengæld stemmer overraskende få på Dansk Folkeparti, vurderer politisk kommentator Hans Engell. Det skriver Fagbladet 3F.

Socialdemokraterne, Enhedslisten og SF får tilsammen halvdelen af stemmerne i en måling, som Analyse Danmark A/S har gennemført blandt godt 1.300 medlemmer af fagforbundet 3F.

Den borgerlige blok ville kun få cirka hver femte 3F-stemme. Og her er det stort set alene Dansk Folkeparti, der trækker stemmer (17 procent).

Politisk kommentator Hans Engell:

- Det der overrasker mig mest er sådan set, at Dansk Folkeparti ikke står stærkere blandt 3F's medlemmer. Jeg ville have troet, at de lå syv til ti procentpoint stærkere. Det synes jeg, er markant, siger han.

Valgforsker og professor ved Aarhus Universitet Søren Risbjerg Thomsen siger:
- Sammenlignet med andre undersøgelser over, hvad arbejderne vil stemme, er der her flere, som vil stemme på Socialdemokraterne. Samtidig er der færre i 3F's undersøgelse, der vil stemme på Dansk Folkeparti, siger han.

Valgforskeren mener, at flygtninge- og indvandrerpolitikken har en stor betydning for faglærte og ufaglærtes stemmer.

- Socialdemokraterne har i år gjort flere ting for at stramme udlændingepolitikken, og det kan være forklaringen på, at det generelt ser ud til at gå lidt dårligere for Dansk Folkeparti, siger han.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.