Nu må naboens frække datter smide tøjet et andet sted

Magasinkoncernen beskylder regeringens nye momslov for at give dødsstødet til M!, der dog fortsætter digitalt.
Selv om magasinet M!, der for nylig havde den konservative politiker Nikitia Klæstrup på forsiden, fremover ikke kommer til at ligge i bladkioskerne, kan læserne stadig læse bladet elektronisk.
Selv om magasinet M!, der for nylig havde den konservative politiker Nikitia Klæstrup på forsiden, fremover ikke kommer til at ligge i bladkioskerne, kan læserne stadig læse bladet elektronisk. Foto: M!

Næste måneds udgave af drengerøvsmagasinet M! bliver det sidste, der udkommer på print.

Sådan lyder meldingen fra magasinkoncernen Bonnier Publications, der samtidig har fyret 19 ansatte i Bonnier og søsterhuset Benjamin Medier, skriver Mediawatch.

Magasinkoncernen beskylder regeringens momslov fra marts for at være årsag til sparerunden.

- Vi har sagt i lovgivningsforløbet over for Benny Engelbrecht (S) og andre politikere, at det her ville koste arbejdspladser. Det har vi desværre nu dokumenteret, at det var ikke sagt på skrømt, siger viceadministrerende direktør Jens Henneberg til Mediawatch.

- Vi har sagt syv medarbejdere op på Benjamin til formiddag, og vi har sagt 12 medarbejdere op hos Bonnier, siger han.

Stillingerne er fordelt på journalister, layoutere og administrativt personale.

Udkommer elektronisk

Selv om magasinet M!, der for nylig havde den konservative politiker Nikitia Klæstrup på forsiden, fremover ikke kommer til at ligge i bladkioskerne, kan læserne stadig læse bladet elektronisk.

- M! har ikke været så stort et produkt for os, som det var på højdepunktet af sin levetid for 10-15 år siden, men den her momslov blev dødsstødet. Ellers kunne det have fortsat i printudgave et stykke tid endnu, siger Jens Henneberg til Mediawatch.

M! har i mange år været kendt for deres "Forsidejagt", hvor helt almindelige danske piger kan sende billeder ind til magasinet og vinde en forside-foto-serie.

Ud over M! udgiver Bonnier Publications blandt andet Bo Bedre, Illustreret Videnskab, National Geographic og Digitalt Foto. De to sidste var også i farezonen for at blive lukket, men de bliver drevet videre, oplyser magasinkoncernen.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.