Nu kan du sende breve med Klister-Mærsk

To store danskere, skibsreder Mærsk Mc-Kinney Møller og arkitekt Jørn Utzon, hædres med egne frimærker.
Skibsreder Mærsk Mc-Kinney Møller, der døde i 2012, får nu æren af at blive afbilledet på et nyt frimærke fra Post Danmark.
Skibsreder Mærsk Mc-Kinney Møller, der døde i 2012, får nu æren af at blive afbilledet på et nyt frimærke fra Post Danmark. Foto: Post Danmark

Frimærkesamlere får et nyt samlerobjekt, når Post Danmark sender to nye frimærker på gaden.

De to frimærker hylder to af de største danske personligheder nogensinde, skibsreder Mærsk Mc-Kinney Møller og arkitekt Jørn Utzon.

- Deres navne, historier og bedrifter er i dag husket og anerkendt, ikke bare i Danmark, men i hele verden, siger Martin Pingel, designchef i PostNord frimærker.

Jørn Utzon er nok mest kendt for at være manden bag Operahuset i Sydney i Australien, mens Mærsk Mc-Kinney Møller stod i spidsen for et af verdens største rederier.

Mærsk Mc-Kinney Møller er den anden erhvervsmand, der får æren af at komme på et frimærke herhjemme.

Den første var brygger og mæcen I.C. Jacobsen i 1947.

Jørn Utzon er den tredje danske arkitekt, der finder vej til et frimærke. De to andre er Arne Jacobsen og Poul Henningsen.

Foto: Post Danmark

Da Sydney Opera House anses for at være et af Utzons væsentligste værker, er bygningsværket naturligvis med som baggrund i Utzon-frimærket.

På samme måde har frimærket med Mærsk Mc-Kinney Møller et skib i baggrunden. Det er skibet Emma Mærsk med den hvide, syvtakkede stjerne på skorstenen.

Familien sætter stor pris på det nye frimærke.

- Jeg og familien værdsætter den fine anerkendelse af min fars virke, som dette frimærke ærer, siger Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla, der er yngste datter af Mærsk Mc-Kinney Møller, i en skriftlig kommentar.

Frimærkerne er graveret af Martin Mørck og kommer i værdien 19 kroner. De kan købes på udvalgte posthuse, i Post Danmarks netbutik og via Post Danmarks app.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.