Nikolaj elsker sit beskidte job: Jeg er aldrig bange

23-årige Nikolaj Sloth er jord- og betonarbejder i et firma der har et simpelt, men effektivt motto, hvis man skal fremkalde arbejdsglæde hos medarbejderne. - Jeg er glad hver dag, siger Nikolaj.
Nikolaj Sloth er jord- og betonarbejder og aldrig træt af at skulle på arbejde. Han er ansat i en virksomhed med det glade motto: 'Det bliver en god dag.' Og det smitter ikke bare kunder, men også medarbejdere.
Nikolaj Sloth er jord- og betonarbejder og aldrig træt af at skulle på arbejde. Han er ansat i en virksomhed med det glade motto: 'Det bliver en god dag.' Og det smitter ikke bare kunder, men også medarbejdere. Privatfoto

Det er decembermørkt. Det er koldt. Det er vådt. Og så er det både larmende og beskidt. Nikolaj Sloth er jord- og betonarbejder hos Rødding Entreprenør, og han elsker det.

Faktisk holder han så meget af sit job, at han hver eneste tidlige morgen glæder sig til at komme på arbejde og grave kabler, lægge fliser og ordne folks kloakker.

- Vi er næsten kun udendørs, så jeg får jo gratis frisk luft og motion hver dag, og tænk det får jeg penge for. Det er ikke alle, der kan sige det, siger den 23-årige anlægsstruktør.

'Det bliver en god dag'

Nikolaj Sloth hører til den fire mand store stab, der arbejder for Kenn Lindahl, der har Rødding Entreprenør.

Firmaet har et simpelt, men helt særligt motto, som har forplantet sig til medarbejderne: 'Det bliver en god dag,' står der på bilen, på arbejdstøjet og efterhånden også inde i hovedet på de ansatte.

- Der er bare en positiv indstilling. Og er der endelig problemer, kan vi tale om det i fuld åbenhed. Det betyder meget, siger Nikolaj Sloth.

LÆS OGSÅ: Tjulahop, vi skal på job: Arbejdsglæden bobler

Møgfald afløses af glæde

Det glade budskab er ikke bare med til at holde humøret oppe hos de ansatte. Også andre, der er i kontakt med firmaet, bliver formildede, hvis de slæber rundt på noget gnavenhed, lyder det fra Nikolaj Sloth. Og det kan der være brug for. Det er nemlig ikke alle, der synes, det er fedt med larmende gravemaskiner tæt på matriklen.

- Der er nogle, der bliver lidt sure, og vi har da fået møgfald. Så siger vi: Jamen vi kan godt følge jer i, at det er træls, at det regner og at vi graver i jeres indkørsel. Men vi lover til gengæld, at i bliver glade for det, når vi er færdige. Og det gør de også. Nogle gange peger vi på vores slogan og siger: Se, det står jo lige der.

Rødding Entreprenør sørger for altid at fortælle omgivelserne, at det bliver en god dag. Det lyder banalt, men det gør medarbejdere og kunder glade. Foto: Privat

Træthed og skideballer

Nikolaj Sloth har prøvet at arbejde i et firma, hvor der ikke var mange gode dage. Hvor negativitet gennemsyrede arbejdsånden. Det gjorde ham træt.

-Jeg kunne ikke komme op om morgenen. Man fik skideballer, der blev talt på en negativ måde og så var der surhed resten af dagen. Det var hårdt psykisk. Så gider man jo heller ikke give de sidste ti procent vel, siger han.

Det gider han godt nu. Faktisk så meget, at han kommer på arbejde, når han har fri.

-Jeg skulle have haft en fridag for nylig, men vi havde gang i noget flisearbejde. Jeg vidste, min kollega skulle stå alene med det, hvis jeg ikke kom, så jeg ringede til chefen og sagde: jeg kan altså godt komme nogle timer. Han sagde, nej hold nu fri. Men jeg syntes, det var dumt, at han skulle tage slæbet alene, fortæller Nikolaj Sloth.

Man skal ikke pisse ham af

Forholdet til kollegerne sender arbejdsglæden i top, siger han.

-Vi har noget at tale om, og det er rart. Vi kan tale om private ting, og hvis der er nogle, der har det skidt, så kan vi tale åbent om det.

Om chefen med det glade slogan siger Nikolaj Sloth:

-Det gode ved at arbejde her er, at jeg aldrig er bange for at få sparket, så længe jeg opfører mig ordentligt, og der er arbejde at lave. Jeg ved, jeg bare skal sige det, hvis der er et eller andet. Det lægger Kenn meget vægt på. Men man skal ikke pisse ham af, og lyve for ham. Man skal vise respekt og være ærlig, så bliver det altid en god dag.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.