Muslimske Hussein til ensomme danskere: Hold jul hos mig

Selvom Hussein fra Kolding ikke holder jul, holder han hyggeaften juleaften. Nu inviterer han ensomme og økonomisk trængte danskere til at deltage.
Hvis du er ensom juleaften, er du velkommen hjemme hos Hussein.
Hvis du er ensom juleaften, er du velkommen hjemme hos Hussein. Facebook / Privatfoto

Hvis du er ensom juleaften, så kom hjem til mig og min familie.

Sådan lyder invitationen fra Hussein Allouch, der bor i Kolding. Den 31-årige familiefar har skrev oprindeligt opslaget i en Facebook-gruppe for koldingensere, men mange har delt det, så det har nu spredt sig på det sociale medie.

"Hej. Som muslim holder vi jo ikke juleaften. Men i det jeg har 3 dejlige børn vælger jeg at holder en slags juleaften for dem som (hygge aften). Og i den anledning har jeg 3 pladser til overs. Til små og store. Så hvis nogen er alene hjemme juleaften og kunne tænke sig at komme ud og hygge sig lidt er de mere end velkommen hos mig," skriver Hussein Alluch i opslaget.

Både and og rødkål

Selvom han ikke fejrer en klassisk jul, lyder lugter menuen meget af jul.

"Der bliver serveret and, rødkål, brune kartofler, hvide kartofler, brun sovs og franske chips. Så er der sodavand, kaffe og kager og måske et enkel af det gode. Vi er et familie på 5, 2 drenge på 6-8 år og en pige på 18 mdr. PS. I skal ikke ha gaver med men i skal ha godt humør med!!" fortsætter opslaget.

Opslaget er blevet delt på Facebook af blandt andet organisationen 'Julehjælpen', og her har det fået en del opmærksomhed og positive reaktioner.

Go' stil!

"Det er præcis det julen handler om! Ikke om gaver, men om nærvær, menneskekærlighed og sammenhold. Og der har kristendommen og islam heldigvis rigtig meget til fælles. Hvor er det fedt at vi kan mødes om højtiderne på tværs af religion!" skriver Maria blandt andet.

"Go' stil Hussein! Hvor der er hjerterum er der husrum," skriver Christina.

"Hold op hvor er du sej! Sikke et overskud du har! Du har hermed gjort dig fortjent til min dybeste respekt!" skriver Lea.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.