Hussein: Derfor inviterer jeg fattige danskere til jul

Det gør ondt at se, at det er mennesker, der ikke har råd til at holde jul, så jeg vil gerne give dem en god oplevelse, siger Hussein om sin juleinvitation.
- Jeg læser for eksempel om ældre, der sidder helt alene. Eller om en enlig mor eller enlig far, som ikke kan få penge fra kommunen. Og så tænker jeg, at de må da gerne komme her forbi, siger Hussein, der selv har prøvet at være arbejdsløs uden ret mange penge.
- Jeg læser for eksempel om ældre, der sidder helt alene. Eller om en enlig mor eller enlig far, som ikke kan få penge fra kommunen. Og så tænker jeg, at de må da gerne komme her forbi, siger Hussein, der selv har prøvet at være arbejdsløs uden ret mange penge. Facebook / Privatfoto

- Jeg ved jo selv, hvordan det er ikke at have ret mange penge. Men at der findes nogen, der har så lidt, at de ikke engang har råd til at holde jul, det gør ondt på mig at se.

Sådan siger Hussein Allouch fra Kolding til Avisen.dk som begrundelse for, at han har valgt at lægge en åben invitation ud på Facebook til mennesker, han ikke kender, om at tilbringe juleaften hos ham.

Det er blandt andet på Facebook, at Hussein Allouch er blevet opmærksom på, at der er mennesker i Danmark, der enten ikke har råd til at holde jul, eller som må sidde alene juleaften.

Har selv prøvet at være arbejdsløs

- Jeg læser for eksempel om ældre, der sidder helt alene. Eller om en enlig mor eller enlig far, som ikke kan få penge fra kommunen. Og så tænker jeg, at de må da gerne komme her forbi. For julen handler jo om glæde, og om at være sammen med venner og familie, siger den 31-årige koldingenser.

Hussein Allouch har selv prøvet, hvordan det føles, når pengene ikke slår til. I 2013 gik han arbejdsløs i ni måneder efter han havde mistet sit job som køkkenleder.

- Jeg ved jo godt, hvor svært det er. Man går rundt og er forvirret og stresset og river sig i håret, fordi man ikke kan betale regningerne, siger Hussein Allouch, der nu er i gang med en uddannelse.

"Mine børn skal ikke føle sig udenfor"

Som muslim fejrer Hussein Allouch ikke jul som en kristen tradition, men han har i flere år fejret juleaften som en hyggeaften for sine børn på otte, seks og halvandet år. Det betyder nemlig meget for ham, at børnene også kan snakke med i skolen og blandt kammeraterne:

- Julen handler jo om børnene. Og mine to ældste ser jo også julekalenderen på TV og snakker om, hvad de ønsker sig, så jeg køber hvert år et juletræ i plastik og nogle gaver til dem, siger han til Avisen.dk.

- Jeg synes, det er synd, hvis de kommer i skole efter juleferien hvert år og Mads, Martin og Jesper fra klassen fortæller, hvad de har fået i julegave, og mine sønner så må sige, at de ikke har fået noget. Det vil jeg ikke udsætte dem for, for det oplevede jeg selv, da jeg var barn, og så følte jeg mig udenfor, fortæller Hussein Allouch.

Hvad med den der flæskesteg..?

I år bliver den 24. december så endnu mere julet, da familien vil servere andesteg, brune kartofler og rødkål i anledning af de ekstra gæster.

Hvad siger din familie til, at du inviterer folk, I ikke kender, hjem til jer juleaften?

- Min kone var først lidt skeptisk, for hun havde jo hørt, at man spiser flæskesteg juleaften. Men jeg forklarede hende, at der også er mange, der spiser and i stedet, og så syntes hun, det var en god idé.

Hvad med dine børn?

-Jeg har ikke fortalt dem det endnu, men jeg tror, de vil have det rigtigt fint med det. De ved godt, at der findes andre mennesker i verden, der ikke har så meget. Det snakker vi tit om, når jeg for eksempel køber gaver til dem, siger Hussein Allouch.

800 gæster vil være et problem

Han havde ikke regnet med, at opslaget på Facebook, hvor han tilbyder fremmede at holde jul hos ham, ville få så meget opmærksomhed. Det har strømmet ind med kommentarer, delinger og henvendelser - først og fremmest fra folk, der synes, tilbuddet er sødt og sympatisk.

Har du så plads til alle de gæster?

- Haha, nej, jeg ville have et problem, hvis der pludselig var 800, der ville holde jul ved mig, for det er der ikke plads til hjemme hos mig. Men der er kun fem, som har henvendt sig om at komme hjem til mig, så dem er jeg ved at lave en aftale med, siger Hussein Allouch.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.