Morten Ankerdal: Bliver tjekket for kræft

Han har mistet sin far til kræften og netop derfor gennemgår han ekstra undersøgelser, for at sikre sig, at han ikke rammes af det samme, fortæller tv-værten åbent i "Hvem vil være millionær".
Morten Ankerdal taler åbent om et kræft-tjek, han har fået. 
Morten Ankerdal taler åbent om et kræft-tjek, han har fået.  FOTO: Scanpix

Det er "Knæk Cancer-uge" og derfor havde Hans Pilgaard i går, søndag, inviteret en flok af ugens mest markante profiler og tv-værter ind i sit "Hvem vil være millionær"-studie for at dyste om millioner til kræftramte, skriver TV2.dk.

De første, der skal kæmpe for at hive penge ind, er Morten Ankerdal og Natasja Crone. De gør det godt, men det er snakken mellem Morten Ankerdal og Hans Pilgaard, der står frem i aftenens program.


Her fortæller Morten Ankerdal åbent om sit forhold til kræft:

- Jeg har jo selv haft kræft inde på livet i og med, at min far døde af det sidste år og har det endnu tættere på livet i øjeblikket, fordi han døde af tarmkræft, og jeg bliver selv undersøgt for nogle tarmproblemer, som heldigvis ikke er kræft, men man bliver undersøgt lidt grundigere – og sådan nogle ting synes jeg også er vigtige at dele og sige, det berører nok rigtig, rigtig mange af os.

En vigtig kamp

Den alsidige tv-vært fortæller altså ikke blot om sin far, men også om sine egne bekymringer og angst for kræften.

Han er ambassadør for Knæk Cancer og det er blandt andet en af grundene til, at han gerne deler ud af sine egne erfaring.  


Det kræver engagement at stå i front for sådan et projekt og derfor skal man være villig til at give noget af sig selv, er Morten Ankerdals holdning til sin rolle.

Det er Natasja Crone enig i. Hun har en af værts-rollerne, når det store Knæk Cancer-show sendes den 24. oktober klokken 20.00.

- Jeg har det ligesom Morten, det er jo bare en af de aftener, hvor det giver mening på en anden måde, end det plejer at gå på arbejde. Det skal jo helst give mening altid, men det gør det bare på en anden måde på sådan en aften, fordi alle danskere på den ene eller anden måde har den sygdom inde på livet – så kan det være tæt på, det kan være lidt længere væk, men det er i hvert fald noget, man bliver konfronteret med hele tiden

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.