Monrads hustru i stærk appel: Hellere støtte til dyr end blomster

Den afdøde komikers hustru har et særligt ønske til hans mange fans.
Jan Monrad døde fredag i sidste uge af en blodprop i lungerne.
Jan Monrad døde fredag i sidste uge af en blodprop i lungerne. Foto: SCANPIX arkiv

Den folkekære komiker Jan Monrad døde meget pludseligt og uventet fredag i sidste uge, kun 64 år gammel.

På komikerens Facebook-profil har massevis af fans ifølge Dagens.dk sendt mindeord afsted til ham for at takke for de mange gode grin, Monrad gav med makkeren Rislund igennem mange, mange år.

På Facebook-siden beder Jan Monrads hustru, Marianne, nu de mange fans om at betænke et godt formål frem for at sende blomster. Hun takker desuden for den varme støtte og forklarer, at der desværre ikke er plads til de overvældende mange fans, når familien, vennerne og kollegerne skal tage afsked med Jan Monrad:

"Jeg, Jans hustru, vores 5 børn og børnebørn, står tilbage med en stor sorg over, at have mistet vores elskede Jan. Vi trøster hinanden og prøver at forstå vores ubærlige tab. Jans vennekreds og professionelle berøringsflade gennem mere end 40 års arbejde er i sig selv enorm. Vi vil invitere et udsnit af disse mange mennesker til en mindehøjtidelighed. Vi beder jer om at forstå, at vi i den givne situation ikke er stand til at tage Jans kolossale mængde facebook- venner ind. Det vil ganske enkelt ikke være praktisk muligt for os at håndtere, skriver hun på hans Facebook-profil," lyder de gribende ord ifølge Dagens.dk.

Marianne Monrad håber, at folk vil overveje at betænke Odsherred Zoo i stedet for at sende buketter.

Hun kalder stedet for "en dejlig dyrepark", som havde en helt særlig plads Jan Morads hjerte, fordi den udover at rumme sunde dyr også har dyr, der har været udsat for laboratorieforsøg.

"Han nød meget at se disse dyr, som med omsorg og fine levevilkår, fik mulighed for et godt og værdigt liv. En facebook –indsamling har i øvrigt én gang tidligere reddet dyreparkens liv," lyder det fra hustruen.

Vil du støtte i Monrads ånd, skal du give et beløb til ”Fonden Odsherred Zoo Rescue”, donationskonto: 8401 1285248. Bidraget mærkes Jan Monrad.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.