Modelmutter: Derfor sendte vi tynd model ud på opgave

Bente Lundquist fra Scoop Models mener, at bureauet har passet godt på modellen fra fotoet, der i dag er blevet kritiseret voldsomt.
Bente Lundquist mener, at hendes modelbureau passer godt på modellerne - også den 16-årige pige, der i dag har været genstand for stor debat.
Bente Lundquist mener, at hendes modelbureau passer godt på modellerne - også den 16-årige pige, der i dag har været genstand for stor debat. Scanpix

Et modefoto fra magasinet Cover har i dag udløst en sand orkan af kritik og kommentarer, fordi den 16-årige model på billedet er ekstrem tynd. Skræmmende tynd, mener mange, der har skældt ud på Cover for at dyrke et sygt kvindeideal.

Cover har da også lagt sig fladt ned og undskyldt fotografiet. Men hos Scoop Models, der har den 16-årige pige ansat, er tonen en anden. Her siger indehaveren Bente Lundquist, at der er blevet passet godt på pigen. I en erklæring langer Bente Lundquist ud efter medierne:

"Vi undskylder overfor modellen og hendes pårørende, at hun skal udsættes for den mediestorm," udtaler Bente Lundquist i erklæringen, som Scoop har lagt ud på sin Facebookside, hvor den kommenteres hidsigt. Facebooksiden er dog deaktiveret i øjeblikket.

Ikke alle er enige med modelmutteren - flere skriver i kommentarfeltet, at hun burde skamme sig, og at hun med sin erklæring prøver at fralægge sig ansvaret.

Trængte til at fokusere på noget andet

Bente Lundquist har tidligere i dag fortalt - det står også i erklæringen - at pigen ikke har en spiseforstyrrelse. Hendes ekstreme tyndhed skyldes sorg over, at hun inden for en kort periode mistede to nære familiemedlemmer.

Alligevel mener Bente Lundquist, at det var forsvarligt at sende pigen på job:

"Den omtalte model har gennemgået en urimelig svær periode, og hun trængte til at fokusere på noget andet. Derfor sagde vi ja til Cover."

Bente Lundquist fortæller i erklæringen, at pigen igennem flere måneder har fulgt et program, som en diætist har lavet til hende for at øge hendes vægt. Hun går til lægetjek og er - som Bente Lundquist formulerer det "slank men sund."

Modelmutteren giver desuden udtryk for, at hun nu tager det op til overvejelse, om fremover hun skal godkende billeder af Scoops modeller, inden de trykkes af diverse medier.

Billedet, der har udløst al balladen. Foto: Affotografering fra Cover.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.