Den magre models arbejdsgiver: Derfor er hun så tynd

Et magasinfoto af en ung og meget mager model har skabt stor debat i dag. Nu fortæller hendes arbejdsgiver, hvorfor hendes vægt er så lav.
Den unge pige er tynd på grund af private omstændigheder. Hun har ikke en spiseforstyrelse, siger hendes boss.
Den unge pige er tynd på grund af private omstændigheder. Hun har ikke en spiseforstyrelse, siger hendes boss. Affotografering af Cover

I modemagasinet Cover skal fotografiet af hende gøre god reklame for hundedyrt designertøj. Alene nederdelen, hun har på, koster 15.500 kroner.

Men i stedet har fotoet udløst et sandt ramaskrig og er i dag vildt debatteret, fordi den 16-årige model er meget mager. Almindelige danskere som politikere kritiserer, at Cover bragte fotoet. Og magasinets forlægger har da også lagt sig fladt ned og sagt undskyld.

Men hvad skyldes pigens undervægt? Det har næsten været lige så hidsigt debatteret i dag på de sociale medier.

Det er lykkedes ekstrabladet.dk at få en kommentar fra den unge piges arbejdsgiver, modelbureauet Scoopmodels. Bureauets indehaver Bente Lundquist siger til avisen, at modellen har været ramt af to dødsfald i sin nærmeste familie - hun har inden for kort tid mistet både sin far og sin farfar.

Jeg kan godt se, at hun ser meget tynd ud på billedet, men det er altså en pige, der har været udsat for noget forfærdeligt og har ikke kunnet spise på grund af sorg, siger Bente Lundquist - der tilsyneladende alligevel har vurderet, at hendes model trods sorgen var parat til at tage jobbet for Cover.

Hos Cover har forlægger Malene Malling i dag beklaget, at man bragte fotoet.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.