Mindst en person er dræbt ved flyshow i Schweiz

Dagen efter et kampfly styrter ned under et flyshow i England og dræber syv personer, styrter to fly i Schweiz
Dette billede er ikke fra flyullykken i Schweiz. Her ses tre Spitfire-fly under en mindehøjtidelighed for Slaget om England. Arkivfoto.
Dette billede er ikke fra flyullykken i Schweiz. Her ses tre Spitfire-fly under en mindehøjtidelighed for Slaget om England. Arkivfoto. Foto: Kirsty Wigglesworth/AP

To små fly er søndag kollideret og styrtet ned ved et flyshow i det nordlige Schweiz. Politiet oplyser, at mindst en person er død, skriver Basellandschaftliche Zeitung.

De to fly fløj i en formation af tre fly og styrtede i formiddags i byen Dittingen. Ifølge den schweiziske avis kolliderede det ene fly med halen på et af de andre, og piloterne mistede dermed kontrollen over opvisningsflyene.

En af piloterne sprang ud af sit fly i en faldskærm og undslap dermed ulykken. Den anden styrtede ned i en lade og omkom.

Resten af opvisningsshowet er aflyst på fælles beslutning fra piloterne. Ulykken i Schweiz kommer blot en dag efter en lignende i England, hvor et fly fra Anden Verdenskrig styrtede ned på en vej og dræbte syv personer.

Lørdag styrtede et kampfly af typen Hawker Hunter under et flyshow i England i et forsøg på at lave et loop.

Det engelske fly var et jetfly fra 1950'erne. Det ramte flere biler på jorden, hvor det dræbte syv personer.

Flyet ramte hovedvejen A27 nord for Shoreham-lufthavnen, der var centrum for flyshowet.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.