Mærsk sender kæmpe containerskib op ad Themsen

Kæmpeskibet "Munkebo Mærsk" har slået rekorden som største skib nogensinde på Themsen.
Skibet "Munkebo Mærsk" fra Triple-E-klassen har sejlet på Themsen. Det er et af rederiet Mærsk's største skibe, og aldrig før har så stort et skib sejlet på den engelske flod. Den hidtidige rekord havde Mærsk i øvrigt også. Her ses skibet "Mærsk McKinney Møller", søsterskib til "Munkebo Mærsk".
Skibet "Munkebo Mærsk" fra Triple-E-klassen har sejlet på Themsen. Det er et af rederiet Mærsk's største skibe, og aldrig før har så stort et skib sejlet på den engelske flod. Den hidtidige rekord havde Mærsk i øvrigt også. Her ses skibet "Mærsk McKinney Møller", søsterskib til "Munkebo Mærsk". Foto: KLINDT SØLBECK CHRISTIAN/POLFOTO

Det kæmpe store containerskib "Munkebo Mærsk" er blevet det største skib nogensinde på floden Themsen i England.

Containerskibet, der er et af de nyeste fartøjer fra den såkaldte Triple-E-klasse, lagde ifølge avisen Evening Standard torsdag morgen til kaj i den enorme containerhavn London Gateway Port.

Skibet havde forinden forladt Harwich i Essex længere oppe ad kysten, og omkring klokken 07.30 havde det 399 meter lange containerskib med plads til over 18000 20 fodscontainere (teu) så manøvreret sig op ad Themsen til London Gateway Port.

Ifølge Evening Standard var det planen, at skibet skulle af sted igen ud på eftermiddagen.

Netavisen hellenicshippingnews.com skriver, at den hidtidige rekord som største skib på floden i den britiske hovedstad også lå hos det danske rederi.

Og denne rekord er kun nogle uger gammel og blev sat af skibet "Edith Maersk", der også lagde til i London Gateway Port.

Men "Edith Maersk" er "kun" 366 meter langt.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.