Millionoverskud: Så fedt tjener din Rema 1000-købmand.

Se top 10-listen over mest succesfulde Rema 1000-købmænd.
Kunderne er vilde med Rema 1000. 
Kunderne er vilde med Rema 1000.  Foto: Brian Bergman/Scanpix/Arkiv

Discountkæden Rema 1000 rider på en bølge af succes.

En analyse, lavet af TV 2 Business, viser, at landets 280 selvstændige Rema 1000-købmænd har flotte tal på bundlinjen. Flere med million-overskud.

Og franchisekædens travleste købmand findes på Frederiksberg. Her havde købmand Kenneth Holde sidste år et overskud på 3,9 millioner kroner.

Ifølge den seneste analyse fra Retail Institute sidder Rema 1000 nu på 25 procent af discountmarkedet og overgås kun af Netto, der er ejet af Dansk Supermarked, skriver TV 2 Business.

Selvstændige købmænd

Rema 1000’s flotte succes hænger muligvis sammen med, at det er selvstændige købmænd, der ejer deres egen forretning og derfor lægger flere kræfter i at holde butikken ren og minimere spild, forklarer administrerende direktør for Rema 1000, Henrik Burkal:

- Det økonomiske udbytte er helt sikkert et vigtigt incitament til at lægge mange timer og kræfter i sin butik. En købmand, der råder over sin egen økonomi, han vil gå langt for at spare 50 øre, siger Henrik Burkal til TV 2 Business.

Ekspert: lave priser og gode oplevelser 

Detailkender og chefredaktør på Dansk Handelsblad, Niels H. Carstensen, forklarer til TV 2 Business, at succesen hos Rema 1000 blandt andet hænger sammen med de lave priser kombineret med god kundeoplevelse.

- Rema 1000 har formået at lave discountbutikker, som kunderne ikke opfatter som discount, men nærmere som et rigtigt supermarked. Kunderne oplever, at de får deres behov for dagligvarer dækket ét sted til en lav pris, siger Niels H. Carstensen til TV 2 Business.

Se top 10-listen over Rema 1000-butikker med størst overskud her.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.