"Millionær på bistand": Rigmands-datter boligløs efter "anstrengende" venne-visit

I aftenens afsnit af "Millionær på bistand" på TV 2 må den fallerede millionær-datter, Anne Mette Backmann, ud og lede efter husly.
Anne Mette Beckmann fortæller til TV 2, at at hun har været tæt på at få en depression.
Anne Mette Beckmann fortæller til TV 2, at at hun har været tæt på at få en depression. Foto: Scanpix/arkiv

For den hjemvendte og fallerede millionærdatter, Anne Mette Beckmann, er gensynet med Danmark en fortsat udfordring i forhold til, hvad hun havde håbet.

Hun kommer ikke så let til kontanthjælp, som hun troede, og i aftenenes afsnit af dokumentaren "Millionær på bistand" på TV 2 må hun sige farvel til to venner.

- Vi har været på for hendes skyld. Det har været intenst og hyggeligt, men en lille smule anstrengende, fortæller Allan.

Sammen med sin hustru, Brit, har Allan givet veninden Anne Mette Beckmann et par dage med tag over hovedet i villaen i Lyngby. Men i aftenens afsnit sender parret hende videre, og hun sætter kursen mod andre venners barmhjertighed.

- Det var frygteligt at skulle afsted. Men jeg må jo respektere folks liv, siger Anne Mette Beckmann til TV 2 om episoden.

Luksusliv i Portugal

I dokumentaren følger man Anne Mette Beckmanns tur fra Portugal, hvor hun har levet det meste af sit liv, til Danmark og jobcenteret.

Den nu 61-årige Anne Mette Beckmann kommer fra en familie, som boede i Portugal og levede et luksusliv, hvor arbejde var noget andre udførte.

I midten af halvfjerdserne begyndte den store nedtur efter revolutionen i 1974. Familien fik frataget al rigdom og levede siden af renter af indestående i en dansk bank. Sidste år døde Anne Mette Beckmanns mor, og pengekassen var tom.

Jeg har generet folk

Efter hun kom til Danmark først på efteråret sidste år, har hun oplevet, at danskerne holder meget fast i vaner. Hun synes, at man i Portugal er bedre til at hjælpe hinanden.

Hun siger til TV 2, at hun føler, at hun har generet folks hverdagsliv og har følt sig uønsket og fortæller, at hun har været tæt på at få en depression.

Du kan se Anne Mette Beckmanns fortsatte forsøg på, at vende tilbage til Danmark i aftenens andet af tre afsnit i serien.

Programmet vises på TV 2 klokken 20.50.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.