Falleret dansk rigmandsdatter på kontanthjælps-jagt

Anne Mette Beckmann har taget turen fra et liv som ung og en del af jetsettet på den portugisiske guldkyst til et liv som hjemløs og førtidspensionist i Danmark.
I 2014 satte Aveny T teaterstykket "The Good Life" op. Stykket er baseret på Anne Mette Beckmann og hendes moders liv. I aften sender TV2 første del af dokumentaren "Millionær på bistand".
I 2014 satte Aveny T teaterstykket "The Good Life" op. Stykket er baseret på Anne Mette Beckmann og hendes moders liv. I aften sender TV2 første del af dokumentaren "Millionær på bistand". Foto: Scanpix/arkiv

Den tidligere millionærdatter Anne Mette Beckmann er vendt hjem til Danmark og et liv som hjemløs efter mange år i Portugal.

De danske seere lærte hende at kende i 2010, da TV2 sendte dokumentaren "Millionæren, der mistede alt", og i aften viser TV 2 opfølgeren - 'Millionær på bistand'.

"Millionæren, der mistede alt" er historien om penge, status, storhed og fald i den danske Beckmann-familie, som boede på den portugisiske guldkyst vest fra hovedstaden Lissabon.

Her levede familien et liv på første klasse, men da revolutionen kom i 1974, blev familien frataget alt.

I årene efter endte Anne Mette Beckmann og hendes mor, Mette Beckmann, i en to-værelses lejlighed i Cascais og havde ikke meget i forhold til tidligere. Og efter moderen døde i 2015 er Anne Mette Beckmann vendt tilbage til Danmark. Det skriver Anne Mette Beckmann i en mail til BT.

Hun skriver, at hun har svært ved at få økonomien til at hænge sammen og bor hos gode venner. Anne Mette Beckmann kæmper i den nye dokumentar for at få kontanthjælp, men har ikke ret til det. Hun fortæller, at hun nu får en førtidspension, der svarer til integrationsydelse - cirka halvdelen af kontanthjælp. 

Svært og usikkert

Om den største udfordring ved at flytte siger hun:

- Jeg gruede for vinteren, men det var ikke noget problem. Jeg synes endda, at det var hyggeligt at se sne og is igen efter så mange år! Men min største udfordring har været at blive skuffet over - efter at have snakket med ambassaden i Lissabon, hvor jeg fik, at vide, at jeg havde ret til kontanthjælp i Danmark - at den nye regerings love har halveret summen, og at jeg bliver regnet for en udlænding og får det samme som integrationsydelse, fordi jeg ikke har boet i DK i de sidste syv år, skriver hun, og fortæller at hun altid har været dansk statsborger. 

- Lige nu er mit liv og har været længe vanvittig svært og usikkert. Det er anstrengende at leve sådan, men mit største ønske er at få en bolig og en stabil økonomi! Hvordan, ved jeg ikke endnu, men håber på det. Jeg ville meget gerne tjene penge på oversættelser - jeg snakker og skriver fire sprog flydende - og hjælpe dyr, som altid har været mit mål i livet! Det gør jeg konstant, men desværre i vores samfund er det ikke regnet for et ægte job..., skriver Anne Mette Beckmann i en mail til avisen. 

Livet på den portugisiske første klasse var baseret på farfaderens firmaer og en stor aktiepost i en cementfabrik. Den gang var boligen et palæ på guldkysten, privatskole og fester med Europas kongelige og kendte.

Første del af "Millionær på bistand" sendes i dag, mandag, klokken 20.50 på TV2.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.