Mette F. hylder offentligt ansatte: I fortjener mere respekt

Det offentlige skal gennemgå en "fingrene-væk"-reform, mener S-formand Mette Frederiksen.
- Vi skal have en ”fingrene-væk”-reform.
- Vi skal have en ”fingrene-væk”-reform. Foto: Henning Bagger/Scanpix

Klapsalverne bragede gennem salen fredag eftermiddag på Socialdemokraternes partikongres i Aalborg.

Det skete, da formand, Mette Frederiksen, gik på talerstolen for blandt andet at hylde offentlige ansatte og tale dunder mod den store mængde papirarbejde, som landets pædagoger, skolelærere, sygeplejersker, politibetjente, SOSU-assistenter og socialrådgivere slås med hver dag.

- Jeg er bange for, om vi er ved at ødelægge arbejdsglæden hos nogle offentligt ansatte. Vilkårene er blevet sværere. Der er sparet meget. Omstruktureret igen og igen. Men noget er galt. Det er som om, at pengene forsvinder i for meget papirarbejde. Sygefraværet er for højt. Det er uholdbart. Måske har vi brug for en lille revolution i den måde, vi ser på den offentlige sektor, siger Mette Frederiksen i sin tale.

S-formanden mener, at der er brug for en reform af den offentlige sektor, hvor der bliver sat fokus på kvalitet og sat gang i en afbureaukratisering. 

- Vi politikere bliver simpelthen nødt til at blande os mindre. Både på Christiansborg. Og ude i den enkelte kommune og region. Vi skal have en ”fingrene-væk”-reform. Jeg vil gerne i dag have jeres opbakning til, at Socialdemokratiet sætter sig i spidsen for én stor velfærdsreform, der starter og slutter med respekt. For det enkelte menneske. For den enkelte medarbejder. For vores fællesskab, siger Mette Frederiksen.

"Vi kom et stykke af vejen"

Hun lancerede sine nye forslag til en velfærdsreform fredag morgen. Da Ritzau spurgte hende, hvorfor, Socialdemokratiet ikke gennemførte forslaget, da de selv sad i regering, svarer hun:

- Vi kom et stykke ad vejen. Men jeg må også være ærlig og sige, at det er lettere sagt end gjort, og mange har forsøgt før os. Jeg kan bare mærke, når jeg kommer rundt i den offentlige sektor i dag, at der er ved at være noget metaltræthed.

- Hvis arbejdsglæden blandt vores dygtige medarbejdere forsvinder, får vi en dårligere offentlig sektor og et dårligere velfærdssamfund. Derfor bliver vi nødt til at sadle om nu, svarede S-formanden.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.