Mette F. bøllebanker Løkke i ny måling

Hellere Mette Frederiksen (S) end Lars Løkke Rasmussen (V) som statsminister, mener danskerne.
Målingen viser blandt andet, at Mette Frederiksen er den klart mest troværdige og sympatiske af de to statsministerkandidater. 
Målingen viser blandt andet, at Mette Frederiksen er den klart mest troværdige og sympatiske af de to statsministerkandidater.  Fotomontage: Scanpix/arkiv

Giv os Mette - ud med Lars!

Vælgerne har talt deres tydelige sprog i en ny måling, hvor de bliver bedt om at vurdere, hvem af de to, der er bedst egnet til at være statsminister.

Det skriver Berlingske.

44 procent vil helst have Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, som statsminister, mens kun 30 procent peger på Lars Løkke Rasmussen (V).

Ifølge Gallup-målingen har Mette Frederiksen også den bedste politik på alle områder - undtagen forsvarspolitik. Således tryner Mette Frederiksen også Lars Løkke Rasmussen, når det gælder udlændinge og økonomi, hvor den nuværende statsminister i tidligere målinger har stået stærkt.

Søndags-udgaven af Berlingske må således være skræklæsning for Venstre og Lars Løkke Rasmussen. 

I øjeblikket er fronterne i blå blok trukket hårdt op i forbindelse med forhandlingerne om regeringens 2025-plan. Nogle politiske iagttagere vurderer, at Liberal Alliances ultimative krav om topskattelettelser uundgåeligt vil føre til et Folketingsvalg i de kommende måneder. 

Og selvom de seneste meningsmålinger peger på dødt løb mellem rød og blå blok, er Gallup-målingen langtfra et godt udgangspunkt at føre valgkamp fra. 

Målingen viser nemlig også, at Mette Frederiksen er den klart mest troværdige og sympatiske af de to statsministerkandidater. 

Henholdvis 52 og 45 procent foretrækker her Mette Frederiksen, mens Lars Løkke Rasmussen kun får opbakning fra 13 procent i de to kategorier. 

 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.