Mega-prisforskel: 18 villaer i Rødby eller én enkelt i Charlottenlund?

Hvilket postnummer vil du helst bo i? 2920 eller 4970? Hvis man tager en gennemsnitlig villa på 140 kvadratmeter, vil det koste dig 18 gange mere at rykke ind i en villa i Charlottenlund end i Rødby!
Skovshoved Havn får du med i købet, hvis du køber en villa i Charlottenlund. Eller sådan næsten da. Den attraktive havn ligger i mange tilfælde kun en rask spadseretur fra villaerne i selve Charlottenlund.
Skovshoved Havn får du med i købet, hvis du køber en villa i Charlottenlund. Eller sådan næsten da. Den attraktive havn ligger i mange tilfælde kun en rask spadseretur fra villaerne i selve Charlottenlund. Foto: David Høgsholt/Scanpix/arkiv

Forskellen på det dyreste og billigste postnummer er stor, så stor at ordet "mega" giver mening i en sammenligning af priser på villaer.

Boligsiden Boliga har nemlig lavet en analyse, som viser, at du for samme pris, som du kan købe en gennemsnitlig villa på 140 kvadratmeter i Charlottenlund, ikke alene kan blive villaejer, men råde over din helt egen bolig-enklave i Rødby.

18 villaer mod én

I Charlottenlund nord for København er den gennemsnitlige kvadratmeterpris for villaer og rækkehuse i årets første seks måneder nemlig på svimlende 44.318 kroner.

Det er knap 42.000 kroner dyrere end i Rødby, der løber med titlen som årets hidtil billigste postdistrikt med gennemsnitlige kvadratmeterpriser på 2.390 kroner.

Du kan således købe 18 (!) villaer i Rødby for det samme som en enkelt villa i koster i postnummeret 2920.

På landsplan er den gennemsnitlige pris pr. kvadratmeter godt 14.000 kroner.

36.000 eller over

I den dyre ende har Charlottenlund følgeskab af Hellerup. I Gentofte, Virum og Vanløse når de gennemsnitlige kvadratmeterpriser ikke ned under 36.000 kroner.

I den anden ende af skalaen ligger Aakirkeby, Tarm, Nakskov og Roslev med kvadratmeterpriserne, der ikke når op over 5.000 kroner.

Odense på snittet

Nærmest på landsgennemsnittet ligger Odense SØ. Her finder man villaer i cykelafstand til Syddansk Universitet og Rosengårdscentret. Samtidig er der kun få minutters kørsel til den fynske motorvej.

En villa på 140 kvadratmeter koster i Odense SØ koster ifølge Boliga 1,5 millioner kroner i gennemsnit.

I Rødby koster en tilsvarende villa 650.000 kroner, mens man skal præstere intet mindre end seks millioner for 140 kvadratmeter villa i postnummer 2920.

Du kan se eksempler på villaer og læse mere på Boliga.dk

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.