Mega-klamt! Her er der flest bakterier på dit hotelværelse

Rejser du mod varmen her i vinter, kan du med fordel sætte dig ind i, hvad et nyt studie siger om bakterier på dit hotelværelse. Der er visse genstande, du ikke skal komme for tæt på.
Der vil altid være flere bakterier på et hotelværelse, end du har derhjemme.
Der vil altid være flere bakterier på et hotelværelse, end du har derhjemme. Scanpix.

Et gennemsnitlig hotelværelse er mere beskidt end dit eget hjem, skolen og endda en flyvemaskine, skriver Huffington Post.

Selvom der er rengøring på værelserne, går det ofte stærkt, og der bliver ikke gjort rent til bunds, viser et nyt studie kaldt Hotel Hygiene Exposed.

Der er mange bakterier på et hotelværelse, og mange er dem er heldigvis harmfulde, men du skal være opmærksom på, at der også kan gemme sig mere aggressive bakterier, som kan gøre dig syg. De sidder for eksempel på glassene, hvis der ikke er indpakkede engangsglas. Eller i isterningerne, hvis hotellet serverer drinks med is i en is-køler.

Hold dig fra dem - og se her, hvad du mere skal være forsigtig med:

1. Fjernbetjening til TV

Den er nødvendig at røre ved, hvis du gerne vil se TV på dit værelse. Men mange fingre har rørt ved den før dig, og hvem ved, hvornår den sidst er blevet vasket af.

Studiet viser, at fjernbetjeningen har samme antal bakterier på sig som toiletsædet, og den er som regel det mest beskidte i dit værelse. Gør det, at du selv har noget desinficerende med, som du kan bruge på den.

2. Telefonen er beskidt

Hvis der er en telefon på dit værelse, skal du heller ikke kramme dig for meget til den, når du taler i den. Hold den væk fra dit ansigt i en passende længde og tal højere, for der er mange bakterier på den.

3. Hold afstand til vasken

I studiet Hotel Hygiene Exposed har de undersøgt en mængde vaske på badeværelserne på hotellerne, og det viser sig, at der ofte sidder stafylokokker på dem. Du bør derfor selv smide noget sæbe i vasken og bruge en klud til at skrubbe den ned, så du undgår det problem.

4. Bed bugs i sengen

Det er nærmest umuligt at se dem med det blotte øje, men de kan meget vel være på dit hotelværelse. De små dyr, som kravler op til dig om natten og bider dig, og som du riskerer at tage med hjem. 

Det bedste, du kan gøre for at undgå at havne i den situation, er, at tjekke sengens underside for sorte plamager, hvor dyrene samler sig. Kig også i sprækker ved hovedgærde og andre sprækker i rummet. Når du kommer hjem, smider du alt til vask, før du tager det ind i dit hjem. 

Det er svært at undgå bakterier, når du rejser rundt - og det vil være dumt at ødelægge ferien med at bekymre dig om dem. Men hvis du hurtigt gennemgår dit værelse og spritter det af, når du ankommer, kan du bagefter slappe af og nyde ferien. 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.