Medie: Norwegians nye datterselskab lå klar

Flyselskabet havde registreret nyt dansk datterselskab en uge før konflikt brød ud, skriver Check-in.
Netmediet Check-in skriver, at flyselskabet Norwegian allerede havde registreret det nye datterselskab en uge før konflikten brød ud.
Netmediet Check-in skriver, at flyselskabet Norwegian allerede havde registreret det nye datterselskab en uge før konflikten brød ud. Foto: Johan Nilsson/AP

Det var ikke en pludselig kursændring som følge af strejken blandt selskabets piloter, da Norwegian torsdag annoncerede, at man havde oprettet tre nye datterselskaber i Norge, Sverige og Danmark.

I hvert fald havde den norske flykoncern allerede registreret det danske datterselskab i CVR-registret, en uge inden den verserende strejke brød ud.

Det skriver netmediet Check-in.

Norwegian-strejken blev indledt fredag 27. marts, men allerede den 20. marts blev Pilot Services ApS registreret i virksomhedsregistret.

Strejken blandt piloterne er udløst af frygt for, at det datterselskab, hvor de i dag er ansat, Norwegian Air Norway, skulle nedlægges, og at piloterne skulle flyttes til en nyt datterselskab med ringere ansættelsesvilkår.

Torsdag annoncerede Norwegian så de tre nye datterselskaber med et løfte om, at piloterne i de respektive lande vil blive overflyttet med de hidtidige takstaftaler, arbejdsforhold og goder.

Over for Check-in bekræfter Norwegians danske kommunikationsmedarbejder Daniel Kirchhoff, at selskabet blev oprettet den 20. februar.

Han fortæller ligeledes, at de norske piloters fagforbund, Parat, har været bekendt med planen om et nyt selskab siden slutningen af januar.

Ifølge Check-in er det nye danske datterselskab registreret med branchekoden "arbejdsformidlingskontorer".

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.