Medie: Ministre forventer valg i næste uge - men de VED det ikke

DR's politiske analytiker Ask Rostrup skriver, at flere ministre nu regner med, at statsministeren udskriver valget om få dage.
Valgets hovedpersoner i folketingssalen. DR's politiske redaktør Ask Rostrup skriver nu, at flere ministre forventer, at valget udskrives i den kommende uge.
Valgets hovedpersoner i folketingssalen. DR's politiske redaktør Ask Rostrup skriver nu, at flere ministre forventer, at valget udskrives i den kommende uge. Foto: Nils Meilvang, scanpix/arkiv

Valg-spekulationerne fortsætter - og vil formentlig gøre det frem til at det bliver udskrevet.

Nu skriver DR's politiske redaktør Ask Rostrup, at valget udskrives i næste uge - i hvert fald hvis man spørger flere ministre:

- Selv talte jeg torsdag og fredag med seks forskellige ministre fra begge regeringspartier og en stribe rådgivere - alle samtaler havde samme budskab: Valget udskrives i denne uge, sandsynligvis til den 16. juni. Alle understreger de dog, at de ikke VED det. De er ikke blevet briefet, de kan ikke være sikre, skriver Ask Rostrup.

Ministrene bygger deres formodning på signaler fra statsministeren og hendes nærmeste stab.

Også de politiske kommentatorer spår videre. En af dem - Søs Marie Serup  - hælder også stadig til, at der kommer et folketingsvalg før sommerferien:

-Hvis ikke valget bliver udskrevet i den kommende uge, vil det være det ultimative antiklimaks. Det er meget svært at beskrive den følelse, der lander på Christiansborg, hvis et valg, som alle regner med bliver udskrevet, ikke gør det, siger hun til BT.

Kilde: DR Nyheder

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.