Mary igen på pletten for dansk forskning

Kronprinsesse Mary skal igen i år overrække den prominente forskningskommunikationspris ved åbningen af Forskningens Døgn på DTU i Lyngby.
Tidligere på året overrakte kronprinsesse Mary Uddannelses- og forskningsministeriets EliteForsk-priser. Her uddeltes alt 1,2 millioner kroner til fem af Danmarks dygtigste forskere.
Tidligere på året overrakte kronprinsesse Mary Uddannelses- og forskningsministeriets EliteForsk-priser. Her uddeltes alt 1,2 millioner kroner til fem af Danmarks dygtigste forskere. Foto: DAVALI PHILIP/DAVALI PHILIP

Carlsbergfondets Forskningspris, The Brain Prize og Uddannelses- og Forskningsministeriets EliteForskpris er bare nogle af de priser, den danske kronprinsesse Mary har haft æren af at overrække til dygtige forskere fra ind- og udland.

Torsdag overrækker kronprinsessen Uddannelses- og Forskningsministeriets forskningskommunikationspris på 100.000 kroner. Det sker i forbindelse med åbningen af videnskabsfestivalen "Forskningens Døgn 2015".

Modtageren af den prestigefyldte pris bliver i år professor og overlæge Lars Østergaard, der arbejder målrettet med at udrydde alvorlige infektionssygdomme som meningitis, hiv og ebola.

Lars Østergaard har i sit arbejde blandt andet formidlet sin viden og forskning gennem kunst og events. Derudover har han gjort brug af sociale medier til at rekruttere børn og unge til forsøg med en vaccine mod meningitis.

- Lars Østergaard har som forsker en stor og vigtig viden om alvorlige infektionssygdomme, som vi alle risikerer at blive berørt af, siger uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen (R).

- Den viden formidler han med stort engagement til en bred offentlighed, og det er derfor meget fortjent, at han modtager forskningskommunikationsprisen, siger hun.

Det er 11. gang, at Uddannelses- og Forskningsministeriet afholder Forskningens Døgn. Sidste år var Aalborg Universitet vært for den tre dage lange festival.

Her uddelte kronprinsesse Mary ligeledes den fornemme pris, der dette år gik til professor i litteratur, Anne-Marie Mai fra Syddansk Universitet.

Forskningens Døgn 2015 foregår på Danmarks Tekniske Universitet i Lyngby på Sjælland og varer fra torsdag den 23. til og med lørdag den 25. april.

Newspaq

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.