Margrethes usædvanlige ferie: Har trukket stikket

Det fremgår ikke af kongehusets kalender, hvor dronning Margrethe er i disse dage. Til gengæld kan det aflæses, at hun ikke regerer landet.
Dronning Margrethe kan være hvor som helst. 
Dronning Margrethe kan være hvor som helst.  Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Scanpix

Ikke engang de royale eksperter kan gætte sig frem til, hvor dronning Margrethe opholder sig i øjeblikket.

BT har kigget i den kongelige kalender, hvor det kan konstateres, at tre familiemedlemmer er kaldt ind som vikarer for dronning i perioden fra 23. september til og med den 2. oktober.

Her vil dronning Margrethe være tilstede ved en festgudstjeneste i forbindelse med genåbningen af slotskirken i Wittenberg i Tyskland. Hun har broderet et stykke stof til alterbordet, som hun giver som gave.

Ekspert: Usædvanligt tidspunkt

Hoffet oplyser ikke om private rejser, så dronningen kan således sagtens netop nu nyde dagens hårde blæst på den jyske vestkyst eller være på vej på kamelryg til en pyramide i den ægyptiske ørken.

- Det er ikke et tidspunkt, hvor hun plejer at holde ferie. Det er ret usædvanligt. Men der kan selvfølgelig være mange private grunde til, at hun gerne vil af sted nu, vurderer historiker og kongehusekspert Lars Hovbakke Sørensen overfor BT.

Han tilføjer, at Dronningen ellers holder mindre ferie end mange andre. Historiker Jon Bloch Skipper supplerer med at bud på, hvordan den ideelle ferie for majestæten ser ud.

- Jeg har indtryk af, at hun bruger meget tid på sit kunsthåndværk og tager det med sig rundt. Og ellers tror jeg, hun holder meget af at se udstillinger, som der måske ikke lige er tid til, når hun er på officielt besøg, siger han til BT.

Hvad med Henrik?

Om prins Henrik i øjeblikket er sammen med dronningen er uvist.
Til gengæld var han i lørdags på Mallorca, skriver BT. Her åbnede han en udstilling med sine egne skulpturer på Centro Cultural Andratx på Mallorca, der tilhører vennerne Patricia og Jacob Asbæk.

Det viser den kongelige kalender
  • 23. september: H.K.H. Prins Joachim er rigsforstander.
  • 24.- 27. september: Kronprins Frederik er regent.
  • 27. - 1. oktober: Prinsesse Benedikte er rigsforstander.
  • 1. - 2. oktober: Kronprins Frederik er regent.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.