Margrethe til jubilæum på Nikolais kostskole

Dronning Margrethe deltager lørdag i 450-års jubilæet på kostskolen Herlufsholm, hvor hendes barnebarn prins Nikolai går i 10. klasse.
Dronning Margrethe deltager i weekenden i Herlufsholm Skoles 450 års jubilæum. Billedet er fra hendes besøg tirsdag ved indvielsen af Clay Keramik Museum Danmark i Middelfart.
Dronning Margrethe deltager i weekenden i Herlufsholm Skoles 450 års jubilæum. Billedet er fra hendes besøg tirsdag ved indvielsen af Clay Keramik Museum Danmark i Middelfart. Foto: Hansen Lasse/POLFOTO

Lørdag formiddag ankommer dronning Margrethe til Herlufsholm Skole i Næstved, der i år fejrer sit 450 års jubilæum.

Det royale besøg er en del af en weekend med flaghejsning, garderhusarer, festforestilling og fyrværkeri for at markere den traditionsbundne skoles mangeårige historie.

Ifølge kongehusets hjemmeside ankommer dronningen med sit følge kl. 10. Her bliver hun modtaget foran kirken af forstander Jens Moberg og rektor Klaus Eusebius Jakobsen.

Dronningen får ved sin ankomst overrakt en buket blomster af skolens yngste elever fra 6. klasse, Ophelia Pitzner og Amin Reza, skriver SN.dk.

Herlufsholm har et særligt forhold til kongehuset, da prins Nikolai, prins Joachim og grevinde Alexandras ældste søn, går i 10. klasse på kostskolen.

Sidste år vakte det opsigt, da kongehuset kunne meddele, at prins Nikolai havde valgt det ekstra folkeskoleår på Herlufsholm frem for at starte i 1.g på gymnasiet som mange af hans venner fra Krebs Skole i København.

I weekenden får han måske lejlighed til at fortælle sin farmor om skolen, der i anledning af jubilæet har fyldt skoleårets kalender ud med fester og aktiviteter som historiske temadage og fakkeloptog.

Det er dog ikke så længe siden, dronning Margrethe besøgte Herlufsholm. I januar 2013 deltog hun i en festgudstjeneste i Herlufsholm Kirke. Derefter var hun tilstede ved en reception i skolens festsal.

15-årige prins Nikolai er en af de 275 elever med bopæl på skolen, der har 625 elever i alt.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.