Mand anholdt for indtrængen i kongehus

Dronning Elizabeth var hjemme, da en ubevæbnet mand trængte ind bag murerne på Buckingham Palace onsdag. Han er nu varetægtsfængslet.
Tidligere har en mand sneget sig helt ind i dronning Elizabeths soveværelse. Her ses hun med gemalen, prins Philip, der også var hjemme under den seneste indtrængen.
Tidligere har en mand sneget sig helt ind i dronning Elizabeths soveværelse. Her ses hun med gemalen, prins Philip, der også var hjemme under den seneste indtrængen. Foto: Jonathan Brady/AP

En mand er blevet anholdt for ulovlig indtrængen på området omkring Buckingham Palace onsdag.

Det oplyste de britiske myndigheder torsdag ifølge Hello Magazine.

- Vores sikkerhedsforanstaltninger virkede effektivt og efter hensigten, og på intet tidspunkt var nogen i fare, meddeler Adrian Usher, der er officer hos sikkerhedsmyndighederne.

Den 41-årige mand forcerede murerne på dronning Elizabeths slot, mens hun og gemalen, prins Philip, var hjemme, og det udløste straks en alarm klokken 20.37.

Syv minutter senere kunne sikkerhedsfolk pågribe manden, der var ubevæbnet, og han er nu varetægtsfængslet for ulovlig indtrængen, skriver avisen videre.

Selv vil det britiske kongehus intet sige om hændelsen.

- Vi kommenterer aldrig på sikkerhedsspørgsmål, da det er et anliggende for politiet, lyder det i en erklæring.

Scotland Yard er altid til stede på monarkens residens, uanset om den kongelige familie er på matrikelen eller ej, og den britiske politistyrke har installeret flere overvågningssystemer omkring slottet, og det var disse, der opsnappede onsdagens ulovlige indtrængen.

Til trods for at Buckingham Palace er et af verdens mest sikrede steder, er det før lykkedes uvedkommende at trænge helt ind i de royale gemakker.

I 2013 sneg en person sig helt ind i slottets statsværelse, men den mest famøse indtrængen står manden Michael Fagan for.

I 1982 trængte han helt ind i dronningens soveværelse, mens hun lå derinde. Hun ilede straks ud og søgte sikkerhed, mens manden efterfølgende blev anholdt.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.