Mærkelig modregning: Syge invalide mister 6.000 om måneden

180 syge har siden 2013 måtte suspendere udbetalingen af deres invalidepension, fordi den skal modregnes i den ydelse, de modtager i ressourceforløb.
Industriens Pension har suspenderet udbetalingen af 180 kunders invalidepension for at undgå en 100 procents modregning.
Industriens Pension har suspenderet udbetalingen af 180 kunders invalidepension for at undgå en 100 procents modregning. Foto: Scanpix

Siden 2013 har Industriens Pension suspenderet udbetaling af invalidepension på op til 6.000 kroner for 180 kunder. Det er sket for at undgå, at udbetalingen havner direkte i statskassen, skriver Fagbladet 3F.

Udbetalingen er blevet suspenderet, fordi udbetalingen af invalidepension skal modregnes 100 procent i den ydelse, borgerne får udbetalt, mens de er i et såkaldt ressourceforløb.

- Det er ikke rimeligt, at der sker en 100 procents modregning, når de selv har betalt til pensionsordningen, siger Joan Alsing, direktør i Industriens Pension.

56 af de 180 kunder hos Industriens Pension har fået deres invalidepensionsudbetaling genoptaget igen. Det er sket, fordi de er kommet væk fra ressourceforløb - for eksempel over i fleksjob eller på førtidspension.

Hos organisationen Forsikring og Pension kalder man samspilsproblemet mellem ressourceforløb og invalidesum "dybt problematisk":

- En 100 procents modregning gør, at folk går væsentligt ned i indtægt. Og det fjerner syge menneskers fokus fra at blive raske og komme tilbage på arbejdsmarkedet. De har ikke overskud til dét, hvis de skal bakse med økonomien og for eksempel flytte, lyder det fra konsulent i Forsikring og Pension, Helle Winther.

Som løsning foreslås en lempeligere modregning. For eksempel som ved førtidspension, hvor modregningen kun er 30 procent.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.