Måling: Elbæk og Alternativet skal i Folketinget

Alternativet ligger for første gang nogensinde over spærregrænsen, viser ny meningsmåling
Med Alternativet går rød blok samlet set to mandater frem og står nu til 78 mandater mod blå bloks 97 mandater
Med Alternativet går rød blok samlet set to mandater frem og står nu til 78 mandater mod blå bloks 97 mandater Scanpix Denmark // Thomas Lekfeldt

Alternativet kan begynde at forberede i hvert fald fire kandidater til at betræde Folketingssalen efter næste valg, som senest kommer til efteråret, skriver MX.dk.

En ny meningsmåling fra Yougov giver partiet 2,2 procent af stemmerne. Det kommer blot en måned efter, at partiet blev opstillingsberettiget med 20.000 godkendte vælgererklæringer.

- Det er meget motiverende for undertegnede og alle, der været involveret fra start. Men vi er meget ydmyge, for der er ikke noget, der er givet. Men det er dejligt at mærke, at der er vælgere derude, der synes, at den dagsorden vi har rejst om bæredygtig omstilling er noget, de kan se sig selv i, siger partistifteren Uffe Elbæk til Mx.dk.

Psykologisk er dagens måling ekstremt vigtigt for partiet, vurderer Metroxpress' analytiker Henrik Qvortrup.

- Vælgerne kan pludselig se, at en stemme på Alternativet ikke nødvendigvis er en spildt stemme, og det kan få flere vælgere til at slutte sig til partiet og give momentum, siger han.

Klaus Riskjær forsøger sig

Regeringspartierne skal nu tage stilling til, om de vil række hånden ud til samarbejde med partiet, eller om de vil forsøge at køre partiet i sænk ved at tale dem ned.

Partiet har fået meget medieopmærksom de seneste dage, fordi Klaus Riskjær Pedersen forsøger at blive folketingskandidat i partiet. Han har for nylig udgivet bogen Socialkapitalisme, hvis ideer, han mener, kan forenes med Alternativets ideer om en reguleret, grøn markedsøkonomi med individets initiativ i fokus.

Klaus Riskjær Pedersen er Alternativets medlem nummer 11.482.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.