Luna skylder 100.000 kr. til biblioteket: "Det tog pusten fra mig"

Luna skylder næsten 100.000 kroner væk i gamle biblioteksregninger for bøger, hun ikke selv har lånt. Men da kommunen ikke vil godskrive pengene, giver Luna op og beløbet bare stiger og stiger.

Gælden vokser 29-årige Luna Nygaard Christensen over hovedet, fortæller hun til Avisen.dk

Hun medvirker i aftenens udgave af "Luksusfælden", som sendes på TV3 klokken 20.

Her afsløres det, at hun skylder næsten 100.000 kroner væk alene til biblioteket. Næsten lige så en gæld har hun i en bolig, som hun ikke længere bor i. Det er mange penge, og både hun og kæresten, Casper Hersø Hansen, skylder meget mere end det. De har gæld de næste 25 år, siger eksperterne.

- Jeg har heldigvis fået reduceret mange af mine kreditorer og nogle af dem er jeg færdig med til marts, men så er der jo stadig de to lange tilbage, siger Luna Nygaard Christensen til Avisen.dk.

Uden skyld, men skal betale

Og her hentyder hun til de to regninger for biblioteket og boligen. To ting, der er vokset hende over hovedet.

Regningen fra biblioteket stammer fra en gang, hvor Luna fik stålet sit lånerkort og en anden misbrugte det. Efterfølgende forsøgte Luna at komme ud af regningen, men uden succes og siden er den bare vokset:

- Jeg havde i min verden forsøgt at komme ud af det. Jeg snakkede med dem derinde og de havde det oppe til overvejelse, men fastholdt deres valg. Det tog pusten fra mig, for jeg kæmpede også med nogle private ting dengang. Set i bakspejlet skulle jeg ikke have givet op, og kunne jeg gøre det om, ville jeg.

En privat kamp

I sagen med pengene for den gamle bolig, som Luna har boet i, er hun også blevet klogere. I udsendelsen giver hun et rendende toilet skylden, men må nok erkende her senere, at der var mere i den sag end som så.

Men igen spillede de private slåskampe så stor en rolle den gang, at Luna ikke havde overskud til at følge op på sagerne.

Det skal hun så betale for i dag. Men heldigvis er kommunen nu i gang med at overveje det høje biblioteks-beløb igen, og Luna håber på det bedste.

Generelt har det været en stor hjælp for hende, at "Luksusfælden" kom forbi:

- Jeg skulle igennem det her program for at blive klogere. Nu er jeg kommet i gang og måske skulle jeg selv have gjort det tidligere, men det var det her, der skulle til.

Luna skal se programmet i aften med sin familie, og hun er spændt på deres reaktion.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.