Løkke:Vi skal fortsat være et åbent land

Venstres formand havde hustruen Sólrun ved sin side og stillede op til "selfies" med skolebørn, da han stemte.
Lars Løkke afgav torsdag middag sin stemme på Nyboder Skole i København.
Lars Løkke afgav torsdag middag sin stemme på Nyboder Skole i København. Foto: JAKOB JØRGENSEN/POLFOTO

Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, forsikrer, at Danmark ikke vil blive et lukket land, hvis de borgerlige partier vinder valget, og han dermed bliver statsminister.

- Jeg ønsker et åbent Danmark. Men jeg ønsker også et Danmark, hvor der er effektivt lukket af for dem, der ikke vil Danmark, siger Lars Løkke, da han er på vej ind for at afgive sin stemme på Nyboder Skole i København.

Lars Løkke kan ikke stemme på sig selv, da han er opstillet i Sjællands Storkreds, så i stedet bliver det en af Venstres andre kandidater, der får formandens stemme, forsikrer han.

Løkke har hustruen Sólrun Løkke Rasmussen ved sin side. Hun stammer fra Færøerne, og netop Færøerne kan blive afgørende for dagens folketingsvalg, der ser ud til at blive nervepirrende tæt.

Valgforsker Søren Risbjerg Thomsen har for netavisen Altinget foretaget et gennemsnit af valgkampens sidste meningsmålinger.

Det viser, at der er helt dødt løb mellem de politiske blokke, og at det dermed er meget sandsynligt, at de fire nordatlantiske mandater kan blive afgørende for, om Løkke får overdraget nøglerne til Statsministeriet.

Hvad Sólrun har at sige til de færøske vælgere, må forblive mellem hende og de færøsktalende, men hun sender i hvert fald via de tilstedeværende medier en eller anden form for hilsen til sin hjemegn.

Løkke siger, at han har en positiv fornemmelse af valgkampen.

- Jeg har været på gaden hele formiddagen og møder mange positive mennesker.

- Vi har gjort det samme som Socialdemokratiet. Vi har talt om Venstres politik hele vejen igennem, lyder det fra Venstre-lederen.

En stor gruppe af skoleelever stimler sammen om statsministerkandidaten, der velvilligt stiller op til "selfies" med eleverne.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.