Løkke freder børnepenge og boligsikring

Lars Løkke Rasmussen siger nu om Venstres "modernes kontanthjælpsloft," at det udelukkende er kontanthjælpen, der skal skæres i. Dermed freder han børnecheck, friplads i daginstitutioner og boligsikring.
"Vi vil ikke gå på jagt efter alle mulige ydelser," fastslår Lars Løkke i dag i Jyllands-Posten. Venstres såkaldte "modernes kontanthjælpsloft" sigter udelukkende mod at skære i selve kontanthjælpen, siger Venstres formand.
"Vi vil ikke gå på jagt efter alle mulige ydelser," fastslår Lars Løkke i dag i Jyllands-Posten. Venstres såkaldte "modernes kontanthjælpsloft" sigter udelukkende mod at skære i selve kontanthjælpen, siger Venstres formand. Mathias Bojesen, Scanpix

Efter massiv kritik af Venstres "moderne kontanthjælpsloft" gør partiformand Lars Løkke Rasmussen det klart i Jyllands-Posten søndag, at det kun er kontanthjælpen, der skal skæres. Ikke alle mulige andre offentlige ydelser.

Socialdemokraterne har i flere uger kørt kampagner med spørgsmålet "Hvor meget vil Løkke skære i børnepengene?" Og i et S-nyhedsbrev lyder det, at "Løkke vil have mandat til at reducere eller afskaffe børnechecken" og "reducere værdien af boligsikring eller friplads i daginstitutioner".

Men det er forkert, fastslår Venstre-formanden:

"Tænkningen om det moderne kontanthjælpsloft er ikke at gå på jagt efter alle mulige ydelser. Skræmmebilledet om, at nu vil vi nedsætte det ene eller det andet, har ikke noget på sig. Vores udgangspunkt er, at vi har en grundlæggende respekt for de systemer, vi har med fripladsgrænser, boligsikring og det ene og andet og tredje," siger Lars Løkke til Jyllands-Posten.

Han afviser også direkte, at kontanthjælpsloftet betyder en sænket børnecheck.
I denne uge regnede Beskæftigelsesministeriet sig frem til, at Venstre med et øget beskæftigelsesfradrag til alle kun kan levere en månedlig skattelettelse på 25 kr. til de lavtlønnede. Men Løkke kalder beregningen "hånlig" og forklarer, at tallene er fejlagtige, fordi målet ikke er at give samme lettelse til alle.

Læs mere på www.jyllands-posten.dk

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.