Løkke: Derfor har jeg peget på Helle til FN-toppost
Af Lise Bondesen
MERE
Løkke har indstillet sin tidligere rival til et internationalt topjob af de helt store.
Løkke har indstillet sin tidligere rival til et internationalt topjob af de helt store. Foto: SCANPIX arkiv


Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har netop bekræfter overfor pressen, at Helle Thorning-Schmidt bliver indstillet til posten som FN's flygtningehøjkommisær.

Der er netop nu pressemøde i Statsministeriet med Løkke og Thorning. I en pressemeddelelse begrunder han sit valg således:

- Jeg har overfor FN's Generalsekretær fremhævet Helle Thorning-Schmidt som en mulig, stærk repræsentant for UNHCR med stor politisk ledererfaring og international profil.

FN's generalsekretær har annonceret stillingen som flygtningehøjkommissær til besættelse i løbet af efteråret og med forventet tiltræden 1. januar næste år.

- Sagen er nu i hænderne på FN's generalsekretær, og jeg håber, han indstiller den bedste kvinde til jobbet, har Løkke netop sagt på pressemødet, hvor Helle Thornings Schmidt har fået ordet:

- Som enhver kan se, står verden over for store udfordringer. Der er mere end 60 millioner mennesker på flugt, har hun netop sagt.

- For mig vil det være en meget stor ære, hvis FN beder mig påtage mig denne utroligt vigtige opgave, siger Helle Thorning-Schmidt om topposten, der ifølge hende kræver 'flid, engagement og takt.'

Pressen har under pressemødet borret i, at Danmark - bl.a. med Helle Thorning-Schmidt ved roret- har ført en strammere udlændingepolitik.

Til det har hun anført, at Danmark har været en trofast og vigtig partner i forhold til Flygtningehøjkommissariatet.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.