Løkke: Derfor har jeg peget på Helle til FN-toppost

Løkke har indstillet sin tidligere rival til et internationalt topjob af de helt store.
Løkke har indstillet sin tidligere rival til et internationalt topjob af de helt store. Foto: SCANPIX arkiv

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har netop bekræfter overfor pressen, at Helle Thorning-Schmidt bliver indstillet til posten som FN's flygtningehøjkommisær.

Der er netop nu pressemøde i Statsministeriet med Løkke og Thorning. I en pressemeddelelse begrunder han sit valg således:

- Jeg har overfor FN's Generalsekretær fremhævet Helle Thorning-Schmidt som en mulig, stærk repræsentant for UNHCR med stor politisk ledererfaring og international profil.

FN's generalsekretær har annonceret stillingen som flygtningehøjkommissær til besættelse i løbet af efteråret og med forventet tiltræden 1. januar næste år.

- Sagen er nu i hænderne på FN's generalsekretær, og jeg håber, han indstiller den bedste kvinde til jobbet, har Løkke netop sagt på pressemødet, hvor Helle Thornings Schmidt har fået ordet:

- Som enhver kan se, står verden over for store udfordringer. Der er mere end 60 millioner mennesker på flugt, har hun netop sagt.

- For mig vil det være en meget stor ære, hvis FN beder mig påtage mig denne utroligt vigtige opgave, siger Helle Thorning-Schmidt om topposten, der ifølge hende kræver 'flid, engagement og takt.'

Pressen har under pressemødet borret i, at Danmark - bl.a. med Helle Thorning-Schmidt ved roret- har ført en strammere udlændingepolitik.

Til det har hun anført, at Danmark har været en trofast og vigtig partner i forhold til Flygtningehøjkommissariatet.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.