Løkke afslører på pressemøde: Så mange flygtninge vil Danmark tage imod

Regeringen vil tage imod 1.000 flygtninge og øge indsatsen i nærområderne. Det sagde statsminister Lars Løkke Rasmussen og integrationsminister Inger Støjberg på et pressemøde her til formiddag.
Statsminister Lars Løkke Rasmussen under pressemødet på Christiansborg her til formiddag.
Statsminister Lars Løkke Rasmussen under pressemødet på Christiansborg her til formiddag. Foto: Scanpix arkiv

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og integrationsminister Inger Støjberg (V) har netop holdt pressemøde i Glassalen på Christiansborg, hvor de præsenterede, hvordan Danmark vil bidrage til at løse Europas flygtningeproblemer.

Inger Støjberg (V) sagde på pressemødet, at regeringen er klar til frivilligt at tage imod 1.000 flygtninge af dem, som EU er i færd med at fordele.

Da udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) mandag rejste til Bruxelles var beskeden ellers, at Danmark vil tage præcis nul asylansøgere ud af de 160.000 personer, som EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bad EU-landene om at omfordele.

Danmarks retsforbehold i EU betød ifølge Inger Støjberg, at Danmark stod uden for fordelingen.

- I lyset af den helt ekstraordinære situation har vi i dag tilkendegivet, at regeringen vil tilbyde frivilligt at tage imod et begrænset antal asylansøgere på 1.000 personer, sagde Inger Støjberg torsdag på et pressemøde sammen med statsministeren.

Flere millioner til nærområderne

Samtidig annoncerede Lars Løkke Rasmussen, at regeringen vil give 250 millioner kroner til nærområderne, mens en halv milliard skal gå til at dæmme op for tilstrømningen af migranter og flygtninge til Europa.

Ifølge statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) vil de 250 millioner kroner til nærområder betyde, at Danmarks samlede bidrag til nærområdeindsats bliver på 430 millioner kroner i år.

- Derudover foreslår vi yderligere en ramme på en halv milliard kroner til blandet andet forstærket indsats langs Europas grænser og etablering af registreringscentre, sagde han.

Han siger, at det er nødvendigt, at EU-landene står sammen om initiativer, der sigter mod at bringe tilstrømningen af flygtninge under kontrol.

- Det er helt klart utilstrækkeligt kun at diskutere, hvordan asylansøgerne skal fordeles, sagde statsministeren.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.