LO jubler: Nu bliver det billigere at være i fagforening

Det er netop lykkedes regeringen at lande en finanslov for 2015 med SF og Enhedslisten. Det betyder, at fradraget for fagforeningskontingentet igen bliver hævet fra 3.000 til 6.000 kroner årligt.
"At hæve fradraget for fagforeningskontingentet er en klokkeklar styrkelse af den danske model" siger LO's formand Harald Børsting.
"At hæve fradraget for fagforeningskontingentet er en klokkeklar styrkelse af den danske model" siger LO's formand Harald Børsting. Pressefoto

Finansloven er en klokkeklar styrkelse af den danske model, lyder det fra LO's formand Harald Børsting. Nu bliver fradraget for fagforenngskontingentet nemlig hævet, så det bliver billigere at være medlem af en fagforening.

"Det vil komme lønmodtagerne til gode og sikre ordentlige løn- og arbejdsmilkår," siger han i en pressemeddelelse.

Fradraget på fagforeningskontingentet blev sænket fra 6.000 til 3.000 kroner om året af VKO-regeringen i 2010. Men nu bliver det altså hævet til 6.000 kroner igen.

Og det vil styrke de traditionelle røde fagforeninger, hvor et medlemsskab ofte koster over dobbelt så meget som hos de gule konkurrenter.

Det vil få flere danskere til at vælge en rød fagforening frem for en gul, viser en meningsmåling foretaget blandt 611 danskere af Wilke for Avisen.dk.

Læs også: Finanslov: Rabat på fagforening kan svække gule forbund

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.