Livvagt: Prins var et lidt vanskeligt barn

Ken Wharfe, der gennem 16 år var livvagt i det britiske kongehus, beskriver i en ny bog livet og hverdagen i kongehuset.
Prins Harry ville være blevet en fantastisk konge, mener tidligere livvagt.
Prins Harry ville være blevet en fantastisk konge, mener tidligere livvagt. Foto: Frank Augstein/AP

Som traditionen forskriver, arver den førstefødte til en regent eller tronarving en dag tronen selv.

Men ifølge Ken Wharfe, der er tidligere livvagt i det britiske kongehus, er prins William ikke den mest egnede til at overtage tronen efter sin far, prins Charles, der skal være regent efter sin mor, dronning Elizabeth.

- Harry ville være blevet en fantastisk konge, men det kommer ikke til at ske, lyder Wharfes opsigtvækkende melding over for avisen Daily Mail i forbindelse med udgivelsen af sine erindringer.

Gennem 16 år arbejdede han som sikkerhedsofficer i de royale gemakker og kom derfor i tæt forbindelse med den royale familie og ikke mindst den i dag afdøde prinsesse Diana og hendes to sønner, prins William og prins Harry.

- Alle kunne lide Harry, fordi han var sjov, og det var prins William ikke. Det lå i hans natur, fordi han vidste, hvem han var. Prins William fik altid at vide, at han var noget helt specielt. Hans barnepige sagde tit til ham, at hun elskede ham, men ikke kunne lide ham.

Prins William var snu, hvorimod prins Harry var meget mere åben - man vidste præcist, hvor man havde ham henne. Prins William var et lidt vanskeligt barn, mener Wharfe.

Selv om kongefamilien var udsat for et ualmindeligt hårdt pres, fortæller Wharfe, at prinsesse Diana, der omkom i en trafikulykke, forsøgte at give børnene en så normal opvækst som muligt.

- Første gang, jeg mødte Diana, sagde hun, at hun ikke misundte mig, fordi drengene godt kunne være ret irriterende. Men hun var god til at få dem til at bevare jordforbindelsen.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.